Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste eilanden van Amerika

Gepubliceerd: 19/05/2021

Naast de imponerende kustlijnen aan zowel de Atlantische Oceaan, de Pacific en de Golf van Mexico, heeft Amerika maar liefst 18.000 eilanden. Ieder met een geheel andere natuur, uitstraling en karakter. Denk aan de ijseilanden van Alaska of aan de vuureilanden van Hawaii. Misschien leuk om één van de eilanden te bezoeken tijdens een rondreis door Amerika. In dit blog geven wij je alvast wat inspiratie.

Hawaii

De archipel Hawaii spreekt misschien wel het meest tot de verbeelding. Als je aan Hawaii denkt, denk je aan tropische stranden. Maar wist je dat er ook schitterende watervallen, diepe canyons, enorme vulkanen en ananasvelden te bewonderen zijn? Daarnaast is het een paradijs voor surfers.

Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden, waarvan er slechts 6 bewoond zijn. Big Island Hawaii, Oahu, Kauai, Maui, Molokai en Lanai. Ieder eiland is uniek.

Helikopterview van het Hawaiiaanse eiland Kauai, Hawaii

Oahu
Op Oahu ligt de hoofdstad Honolulu en het beroemde strand Waikiki Beach. Gelegen aan het strand vind je vele hotels, hippe restaurants en winkels. Misschien niet gelijk het strand wat je voor ogen had voor Hawaii, maar wel een bruisende plek. Zoek je meer paradijselijke stranden op Oahu? Ga dan naar Waimea Bay, Kawela Bay, Lanikai Beach en Pipeline. Oahu is ook bekend om de aanval van Japan op de haven van Pearl Harbor tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier ligt het slagschip USS Arizona, dat in zijn geheel met een bemanning van 1.177 personen naar de zeebodem zonk. Het schip werd nooit geborgen en groeide uit tot een oorlogsmonument. Het is zeker een bezoek waard.

Kauai
Kauai wordt ook wel het eiland van de tuinen genoemd. Een prachtige, groene natuur en majestueuze watervallen. Wereldberoemd is de kust van Nā Pali in het noordwesten van het eiland. Bizar geplooide hoge kliffen vormen een rechte lijn met de oceaan.

Het eiland Kauai, Hawaii

Big Island
Het eiland Hawaii, ook wel Big Island genoemd, is het grootste eiland en staat bekend om zijn ruige vulkanische natuur. Je kunt hier de lava in zee zien stromen!

Maui
Van alle bounty-stranden op Hawaii liggen de allermooisten wellicht op Maui. Een waar pareltje is Makena Beach, aan de zuidkust van het eiland. Toch is Hamoa Beach aan de oostkust voor ons de winnaar.

Ondanks dat elke eiland uniek is, vind je op elk eiland prachtige stranden, heerst er een laid-back vibe en de Polynesische sfeer maakt een bezoek aan Hawaii magisch.

De kust van het eiland Maui, Hawaii

San Juan Island

San Juan maakt deel uit van een eilandengroep op de grens van de Verenigde Staten en Canada, in de staat Washington. De tijd lijkt hier volledig stil te hebben gestaan. De eilanden zijn de laatste restanten van een bergmassief dat langzaam is weggezonken in het water, waardoor het landschap een heel eigen karakter heeft gekregen.

Bij aankomst in de haven van het knusse dorp Friday Harbour, zie je de Brits-koloniaal aandoende gekleurde huizen, winkeltjes en restaurants.  Het moderne Amerika lijkt heel ver weg. Rondom de wateren van San Juan tref je het hele jaar door verschillende soorten walvissen aan, maar de beste periode is van mei t/m half oktober.

Vooral orka’s zijn hier in grote getale aanwezig. San Juan is dan ook een van de beste plekken ter wereld om deze magnifieke giganten te zien. Maar er leven ook minke-walvissen, bultruggen, grijze walvissen en dolfijnen. Tijdens een tocht ga je per zodiac op zoek naar de orka’s en walvissen. Ook leuk is een kajak-tour, waarbij je kans maakt orka’s vlak naast je kajak te treffen. Een onvergetelijke ervaring!

San Juan Island Amerika Orka

Martha’s Vineyard

Martha’s Vineyard is het grootste eiland van zowel de staat Massachusetts als de regio New England. Het eiland ligt 8 km ten zuiden van Cape Cod, in het noordoosten van Amerika. Je bereikt het eiland vanuit o.a. Boston of Falmouth per ferry.

Het is een betoverend eiland. Je wordt verwelkomd door ongerepte zandstranden, vuurtorens, schilderachtige huizen met houten veranda’s en schommelstoelen. De meest populaire manier om het eiland te ontdekken, is per fiets.

Een leuk detail om te vermelden; delen van de film Jaws is hier opgenomen. Beroemdheden hebben uiteraard ook de magie van het eiland ontdekt en je maakt dus kans om bekende acteurs te zien of zelfs Barack Obama.

Martha's Vineyard Amerika

De Key’s van Florida

De Florida Keys vormen een archipel van ongeveer 1.700 kleine eilandjes die deel uitmaken van de Amerikaanse staat Florida. Key Largo is het eerste eiland dat je zult bereiken wanneer je vanuit Miami een roadtrip maakt naar de Florida Keys met Key West als eindpunt. Deze eilanden zijn met één lange brug met elkaar verbonden. Neem je tijd en rij niet in een keer naar je eindpunt, maar overnacht ook op een van de andere Key’s. De sfeer is tropisch en Caribisch. Je kunt bij Key Largo en Islamorada zeekajakken en dolfijnen spotten, zeilen of zwemmen in kristalhelder water. Of geniet vanuit je hangmat van de heerlijke atmosfeer. Overal heb je houten stijgers waar je de kleurrijkste zonsondergangen kunt bewonderen. Op Key West vieren ze sowieso iedere avond met muziek de sunset celebration.

Florida Keys eilanden Amerika

Anna Maria Island

Minder bekend en een stuk rustiger dan de Key’s, is Anna Maria Island in de Golf van Mexico in Florida. Een droomeiland met witte, lange stranden, prachtige Victoriaanse huizen en kleine Bed & Breakfasts. Verwacht hier geen grote ketens of een druk uitgaansleven, maar kleine restaurants op houten steigers, kunstwinkeltjes en een serene rust met een enorme charme. Vanuit je schommelstoel geniet je op de veranda van een frisse zeebries.

Kodiak Island

Kodiak Island, het grootste eiland in Alaska. Het eiland is een ongerept paradijs en heeft een woest landschap. Grote delen zijn beschermd natuurgebied met verlaten stranden en bergen. Het eiland is beroemd om de enorme grote Kodiak-beren.  

Deze beer is een uniek soort en komt uitsluitend voor op de eilanden van het Kodiak Island Archipel, voor de kust van Alaska. De Kodiak-beer is ongeveer 12.000 jaar geleden geïsoleerd van andere beren op het vasteland en daardoor anders geëvolueerd dan de grizzlybeer. Je gaat er niet heen voor het mooie weer, want het eiland staat bekend om de dichte mist en vele regen. Maar prachtig en uniek is het er zeker.

Kodiak Beer Alaska

Zelf één van deze eilanden bezoeken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding