Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste plekken van Cuba

Gepubliceerd: 07/06/2021

Cuba is het land van de sigaren, oldtimers en kleurrijke gebouwen. Op dit mooie eiland in het Caribisch gebied hangt een gezellige Latijnse sfeer en vind je de meest tropische stranden. Daarnaast beschikt het eiland over vele natuurparken, waar het hart van de echte natuurliefhebber harder van gaat kloppen. Maar wat zijn nou de mooiste plekjes die je echt niet mag missen tijden een rondreis Cuba? Wij verzamelden ze. 

  • Uniek Havana

Havana is de hoofdstad van Cuba en een mooie plek om te bezoeken! De stad heeft een compact centrum en is makkelijk te voet te verkennen. In deze stad vind je alle iconische beelden die je van tv kent; felgekleurde huizen, oldtimers, balkons vol wapperende was en het witte huis van Cuba; el Capitolio. Er is een groot scala aan prachtige 'plazas' (pleinen) waar je heerlijk over kunt rondslenteren en misschien nog wel een leuk souvenirtje vindt als aandenken. Een echte must do in Havana is een rondritje maken in een klassieke oldtimer die je overal door de stad vindt staan. Laat je rondrijden langs de hoogtepunten van Havana, luister naar de typische Cubaanse reggeaton die uit de speakers klinkt en voel de verfrissende zeewind door je haren waaien. Een unieke beleving. Meer tips over wat je kunt doen in Havana?

Lees meer in ons blog: 9 x doen in Havana.

Havana

  • De sigarenproductie in Viñales

In Viñales vind je het echte plattelandsleven van Cuba. Je waant je hier in een gebied met tabaksvelden en karstgebergten die uit het landschap omhoog reizen. In Viñales maak je kennis met het alledaagse Cubaanse leven. Zo word je aandacht getrokken door karren die door paarden worden voortgetrokken en hobbelen over de zandweggetjes. Maar in Viñales zie je ook overal (fruit)kraampjes en boeren die hard aan het werk zijn om hun land te onderhouden. Een highlight aan een bezoekje aan Viñales is het bezoeken van een sigarenboer. Hier zie je hoe de enige echte Cubaanse sigaar wordt gedroogd en gerold. Je kunt hier ook een zelfgerolde sigaar uitproberen. De allerleukste manier om Viñales te ontdekken is te paard! In rustig tempo ontdek je de prachtige vallei.

Vinales

  • Picture-perfect Trinidad

Een ander mooi plekje die je tijdens je reis door Cuba zal aandoen, is Trinidad. Trinidad is een klein dorp met pastelkleurige huizen. Ook hier kom je de klassieke oldtimers tegen. Als je van musea houdt, kun je een aantal musea bezoeken in de stad. Of struin over marktjes op zoek naar de leukste souvenirs of volg een salsales. Dit kan bij één van de dansscholen, maar 's avonds ook op het centrale plein. In de avonduren bruist het regelmatig in Trinidad. Zeker in de weekenden hoor je livemuziek door de straten galmen en zie je Cubanen op straat de salsa dansen. Neem een kijkje en al snel word je uitgenodigd om een paar stapjes mee te dansen. 

Vanaf het stadscentrum van Trinidad kun je gemakkelijk naar het strand fietsen. Ideaal als je een dagje wilt relaxen. Of trek de natuur in en ontdek de natuurgebieden van Topes de collantes´ of ´Valle de log Ingenios´. Dit is een groene vallei nabij Trinidad waar je suikerrietvelden en tabaksplantages vindt. Bij deze natuurgebieden vind je ook prachtige 'miradors', uitkijkpunten. Een uitgestrekt landschap wacht op je.

Trinidad

  • Historisch Cienfuegos

Als je aan een mooi plekje denkt, dan denk je niet gelijk aan Cienfuegos. Het is een industriële stad, maar er verbergt zich een historisch centrum achter dit industriële tafereel. Je kunt hier indrukwekkende bouwwerken bekijken en over de imposante geschiedenis leren. Een leuk feitje is dat de stad in een schaakbordpatroon is aangelegd waardoor de rijen woningen dus loodrecht op elkaar staan. In de stad vind je koloniale gebouwen en Franse invloeden terug. Deze romantische Franse sfeer merk je nog erg goed. Het is heerlijk om door het compacte centrum te dwalen en wat winkeltjes binnen te lopen. Voor Cubanen is Cienfuegos namelijk één van de shopplekken waar ze graag komen. In Cienfuegos komen de goederen uit China aan en de winkels hier worden als eerste gevuld met de nieuwste items.

Cienfuegos

  • Paradijselijk Varadero

Varadero is de ideale plek om uit te rusten na een rondreis door Cuba. Je vindt hier de mooiste stranden van Cuba; felgekleurd blauw water, hagelwit zand en wuivende palmbomen die voor schaduw zorgen. Je vindt hier misschien wel de mooiste stranden van Cuba! Het is de ideale plek om voor fijne prijzen in een all-inclusive hotel te verblijven, die vind je hier namelijk volop. Op de markt in Varadero kun je goed souvenirs shoppen. Er zijn hier veel kraampjes met echte hebbedingetjes en er lopen vele straatverkopers rond. Maar vergeet hier zeker niet af te dingen, grote kans dat je het souvenirtje voor de helft van de prijs mee kunt nemen!

Varadero

Zelf de mooiste plekken van Cuba ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Cuba of vraag een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Gereden worden in een Amerikaanse classic car in Havana in Cuba
  • Tour
  • Aantal dagen: 1
Havana per oldtimer Dagexcursie | Havana
  • Zie Havana vanuit een echte Amerikaanse classic car
  • Je ziet de belangrijkste pleinen en oude gebouwen
  • Keuze om een lunch in een paladar bij te boeken
Plaza de la Catedral in Havana in Cuba
  • Tour
  • Aantal dagen: 1
Wandeltour in Oud-Havana Dagexcursie | Havana
  • Wandel met een Engelssprekende gids door Oud-Havana
  • Bezoek de belangrijkste pleinen en statige oude gebouwen
  • Keuze om een lunch in een paladar bij te boeken
Fietsen in Havana in Cuba
  • Tour
  • Aantal dagen: 1
Fietsen in Havana Dagexcursie | Havana
  • Fietsen langs de hoogtepunten van Havana
  • Ervaar de sfeer van de stad optimaal
  • Kom op plekjes die je zelf niet zou vinden

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding