Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Zien en doen in Tokyo

Gepubliceerd: 07/06/2022

Tijdens een rondreis Japan staat een bezoek aan de hoofdstad Tokyo uiteraard op de planning. Tokyo is een wereldstad van formaat. Er wonen maar liefst 38 miljoen mensen in deze bruisende stad en je vindt er 23 wijken. We snappen dat je niet weet waar je moet beginnen. Er is namelijk ontzettend veel te zien in Tokyo. De vele bezienswaardigheden liggen verspreid over de verschillende delen van de stad en zo ademt iedere wijk zijn eigen sfeer. Groot voordeel is dat je met de metro vrijwel overal kunt komen. We hebben de meest interessante bezienswaardigheden van Tokyo op een rijtje gezet.

Bezoek de Senso-ji tempel in Asakusa

Asakusa is een van de oudere wijken van Tokyo. Hier bevindt zich de bekende Senso-ji tempel uit de 7e eeuw. Deze boeddhistische tempel is de oudste tempel van de stad en voor ons ook de mooiste. Prachtige altaren, pagodes, fonteinen en wierookbranders zijn te bewonderen. De lokale bewoners komen naar deze tempel om een wens te doen voor een leven lang geluk. Na je bezoek is het aan te raden om in een van de omliggende restaurants ramen te proberen, de Japanse noedels.

De Senso-ji tempel in metropool Tokyo, Japan

Het drukste kruispunt ter wereld

Van dit kruispunt heb je vast al eens gehoord: Shibuya Crossing. Per dag passeren ongeveer 2.500 mensen het kruispunt om zich te verplaatsen naar hun werk. Voor de toeristen is het een beroemde oversteekplaats waar je zelf overheen wilt wandelen. Wanneer het voetgangerslicht op groen springt is het een gekrioel van mensen die het kruispunt oversteken. Je verwacht een chaos, maar het gaat er eigenlijk heel beheerst en efficiënt aan toe. Omliggend vind je restaurants waar je van boven het spektakel kunt aanschouwen.

In de avond is er in de wijk Shibuya ook voldoende entertainment om je te vermaken. Loop even een speelhal binnen om te kijken hoe pachinko wordt gespeeld. Vergelijkbaar met de flipperkast in Nederland.

De drukste oversteekplaats ter wereld, Shibuya Crossing, in Tokyo, Japan

Het Keizerlijk paleis en de keizerlijke tuinen

Gelegen aan het water vind je het Keizerlijk paleis van Japan. Een paleis waar de familie nog steeds woont. Helaas is het daardoor niet mogelijk om een kijkje binnen te nemen, maar ook van buiten is het de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen. Je kijkt uit op de indrukwekkende toegangspoorten en de grachten eromheen. De omliggende East Gardens zijn wel open voor het publiek. Maak hier een wandeling langs de schitterende Japanse vormbomen en de uitbundige kersenbloesem in de lente.

Woon een sumoworstelaarwedstrijd bij

Je kunt je stedentrip Tokyo niet beter beginnen dan tijdens een wedstrijd sumoworstelen. Sumoworstelen is de nationale sport van Japan en nog steeds razend populair. Slechts een aantal keer per jaar worden er grote toernooien in Tokyo gehouden. Als je de kans hebt, woon dan zeker een wedstrijd bij. Wat je dagelijks kunt doen als je in Tokyo bent, is het bijwonen van een training. De zwaarlijvige sumoworstelaars moeten hun tegenstander uit de ring duwen. Een bijzondere ervaring om mee te maken.

Bekijk hier onze halve dagtour sumoworstelen in Tokyo.

Een sumoworstelaar aan het trainen in Tokyo, Japan

Tokyo Tower en Skytree Tower

Het zijn de twee hoogste torens van Japan: Tokyo Tower en Skytree Tower. Tokyo Tower zal je bekend opvallen, want dit is een replica van de Eiffeltoren in Parijs. Echter is de toren wel 13 meter hoger dan zijn Franse broer. Met de lift kun je naar het observatieplatform voor een prachtig uitzicht over de stad. Bij helder weer kun je Mt. Fuji zien liggen. Met de opening van de Tokyo Skytree Tower is de stad een attractie rijker. Met zijn 634 meter is dit het hoogste gebouw van Japan. Als bezoeker kun je tot een hoogte van 450 meter komen. Aan de voet van de Skytree Tower vermaak je je nog enkele uurtjes bij het aquarium en in het shoppingcenter.

Tokyo Skytower by night, Japan

Meiji Shrine

Dit heiligdom is het belangrijkste Shinto-schrijn van Tokyo. Het complex bestaat uit goed onderhouden tuinen, mooie altaars en poorten. Vanwege de vele boomsoorten die zijn aangeplant, is het een geliefd park onder de inwoners van Tokyo. Zij komen hier dan ook niet alleen om een wens te doen, maar ook om sport te beoefenen of een spelletje te spelen met elkaar.

Toyosu Market

Sinds de sluiting van de bekende Tsukiji-vismarkt heeft Toyosu deze functie overgenomen. Het is geen markt waar je tussen kleurrijke groentes en kruiden struint, maar een veilinghal. Je kunt achter grote vensters de handel in tonijn en andere vis bekijken. Zet wel vroeg je wekker, want tussen 05:30 en 06:30 uur vindt de veiling plaats. Daarna is het een mooi moment om in de omliggende restaurants een ontbijtje te scoren. Van westerse lekkernijen tot aan verse vis en sushi.

Probeer sushi balls op de Toyosu Market in Tokyo, Japan

Cultuur en groen in Ueno Park

Even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Bezoek dan het uitgestrekte Ueno Park. In de zomermaanden staan de lotussen in het meer in volle bloei. Je kunt waterfietsen op het water, een wandeling maken of op het gras genieten van de mensen om je heen. Wat cultuur opsnuiven vandaag? Breng dan een bezoek aan het Tokyo National Museum, The Ueno Royal Museum en het Tokyo Metropolitan Art Museum. Alle drie de musea bevinden zich in het park.

De kersenbloesem staat in bloei in Ueno Park in Tokyo, Japan

Ontdek het nachtleven van Shinjuku

Terug naar de hectiek, het nachtleven van Tokyo. ’s Avonds bruist het in Shinjuku. Overal zijn restaurants, cafés, gokhallen en karaokebars te vinden. Als je iets bijzonders wilt ervaren ga dan naar het Robot Restaurant. Het gaat hier absoluut niet om het eten, maar wel om een indrukwekkend visueel spektakel van licht- en geluidseffecten en acteurs verkleed als robot. Precies wat je verwacht als je in Japan bent, de vele verkleedpartijen.

Ook een aanrader om net voor zonsondergang naar de 45e verdieping te gaan van het Metropolitan Government Building. Toegang is gratis en je wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht over Tokyo by night.

Het straatbeeld van de wijk Shinjuku in Tokyo, Japan

De elektronica-wijk Akahibara

In Akahibara kun je je vergapen aan de laatste nieuwe gadgets op elektronicagebied en gaming. Ook anime en manga-zaken zijn in Akahibara ruim vertegenwoordigd en aan neon-reclames ook geen gebrek. Verkleed als anime-figuur kun je ook op straat levensecht gaan karten. Kijk niet raar op wanneer je hier meisjes verkleed als huishoudster of dienstmeisje op straat tegen komt. Zij lokken voornamelijk mannelijke passanten de 'maid cafes' binnen.

Kunst en vermaak in Roppongi

Roppingi is een van de hipste delen van Tokyo. Ook deze wijk staat bekend om zijn bruisende nachtleven, maar ook op het gebied van kunst heeft het veel te bieden. Het National Art Center is het grootste kunstmuseum van Tokyo. Roppongi Hills en Tokyo Midtown hebben het aangezicht van Roppongi de laatste decennia sterk bepaald. Roppingi Hills wordt ook wel ‘een stad in een stad’ genoemd. Het enorme gebouwencomplex huisvest kantoren, winkels, restaurants en het Mori Art Museum. Voor een bezoek aan dit moderne kunstmuseum moet je naar de bovenste etage van de Mori Tower. Van iets recentere datum is Tokyo Midtown met eveneens een kunstmuseum, het Suntory Museum of Art, en een van de hoogste gebouwen van de stad, de Midtown Tower.

Je leest het, je kunt je dagen vermaken in Tokyo. Misschien wel te veel tijdens een rondreis Japan. Wil je nog meer informatie over Japan? Neem een kijkje bij onze rondreizen Japan of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Maiko Geisha in de wijk Gion in Kyoto
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Japan Highlights Individuele rondreis Japan
  • Bezoek aan de wereldstad Tokyo
  • Sneeuwaapjes in Yudanaka in de winter
  • Mount Fuji
Mount Fuji in Japan
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Best Deal Japan Sushi en Samoerai Individuele rondreis Japan
  • Bezoek aan de wereldstad Tokyo
  • De vulkanische wereld van Hakone
  • Overnachting in Ryokan
Japan
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 22
Verborgen Plekjes van Japan Individuele rondreis Japan
  • De heilige berg Mt. Koya inclusief tempelovernachting
  • De wonderlijke vulkanische wereld van Aso Kuju national park
  • Meerdere overnachting in traditionele ryokans, inclusief diners

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding