Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

5 x fietsen in Azië

Gepubliceerd: 10/09/2019

Fietsen in Azië

Als Hollander weet je als geen ander hoe je moet fietsen. Van jongs af aan wordt dit al met de paplepel ingegoten. Eerst zijwieltjes, vervolgens de stationfiets en uiteindelijk een echte Gazelle. Misschien maak je inmiddels al veelvuldig gebruik van de elektrische fiets?!

Niet alleen in Nederland is het goed fietsen; er zijn veel plekken op deze wereld waar je beter de fiets kunt pakken in plaats van lopend of met de auto de omgeving verkennen. Tijdens het fietsen worden alle zintuigen geprikkeld;  de omgeving zien, het ruiken van de omgeving, het horen van de lokale geluiden en het voelen van de temperatuur. Benieuwd waar je de mooiste fietstochten of tours kunt maken? Wij hebben 5 bestemmingen in Azië op een rijtje gezet waar je mooi kunt fietsen.

1. Fietsen in Bangkok, Geuren kleuren en smaken

Bangkok, de miljoenen hoofdstad van Thailand, is een ideale stad om te verkennen per fiets. Door de vele smalle straten en steegjes die Bangkok rijk is vlieg je daar snel en gemakkelijk doorheen. Per fiets zie en ruik je de omgeving. Zeker wanneer je de kleurrijke wijk Chinatown binnenrijdt. Onderweg hoor je ook meer over de verschillende culturen die deze wijk hebben gevormd. Met je fiets kun je per ‘veerboot’ de beroemde Chao Phraya rivier oversteken.

Fietsen door Chinatown in Bangkok

Na de oversteek over deze ader, die dwars door Bangkok stroomt,  fiets je verder om daar kriskras langs diverse tempels te rijden. De ene is nog mooier dan de ander en dat maakt elke minuut van de trip bijzonder. Moe van het fietsen? Neem even rust bij één van de vele kleine cafeetjes of straattentjes om daar een bak koffie te nemen, waarna je vol goede moed weer verder kunt.

2. Fietsen in Vietnam, Ontdek het bruisende Hanoi

 

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is een bruisende stad die uit hele diverse wijkjes bestaat. Het leven speelt zich hier nog grotendeels op straat af. De Red River die dwars door Hanoi stroomt is een mooie ‘rode draad’ voor een fietstocht. Wanneer je vanuit de stad de rivier volgt kom je in een steeds landelijkere omgeving. Je fiets langs de oudste huizen van Vietnam en komen de mooiste tempels voorbij (aanrader is de Tay Ho Tempel!)

Fietsen in Hanoi Vietnam

Bedenk één ding: hoe verder je fietst langs de rivier, hoe verder je ook terug moet fietsen! Via de oever van het West Lake kun je terug fietsen naar Hanoi waar je langs het beroemde mausoleum van Ho Chi Minh rijdt. Hier kun je een kijkje nemen. Vergeet vooral ook niet langs het keizerlijke Thang Long Imperial te rijden dat in 2008 ontdekt is en nu op de werelderfgoedlijst van Unesco staat!

3. Fietsen in China, De mystieke bergen in Yangshuo

Het Karstgebergte in Yangshuo in China is een prachtig berggebied maar het heeft ook iets mysterieus. De piramide achtige rotsen die her en der uit het water steken hebben toch iets weg van een futuristisch decor uit een Sciencefiction film. Met de fiets kun je deze prachtige bergen van dichtbij bewonderen. De Yulong rivier, die langs en door deze bergen heenloopt, beschikt over een mountainbike pad dat makkelijk af te rijden is. Wanneer je vervolgens door de rijstvelden rijdt en daarachter de grillige rotsen ziet dan kun je niet anders dan besluiten om even te stoppen. Dit moet vastgelegd worden…

Fietsen in Yangshuo China

4. Fietsen in Cambodja, Het wereldwonder Angkor Wat

Het grootste religieuze monument ter wereld en ook één van de zeven wereldwonderen ligt in Cambodja! En je kunt er zelfs doorheen fietsen. Er zijn meerdere hotels nabij Angkor Wat die fietsen ter beschikking stellen. Zo kun je vanaf het hotel direct doorfietsen naar het Angkor complex waarbij je eerst door de zuidelijke toegangspoort gaat. Vervolgens fiets je naar Angkor Tom om de beroemde Bayon tempel op te zien doemen. Vergeet vooral niet langs de Ta Prohm tempel te rijden. Deze tempel is helemaal overwoekerd door boomwortels. Ben je hier vroeg of juist heel laat wanneer de zon laag aan de hemel staat? Bij laagstaande zon wordt deze tempel erg mysterieus. Een prachtig gezicht! 

Fietsen in Cambodja bij Angkor Wat

De Ta Prohm is een bijzonder gezicht, maar de Angkor Wat tempel is het meest bekend. Je kunt vlak voor de tempel je fiets neerzetten en even een moment binnen kijken (of een rondje om de tempel fietsen). Nu je de belangrijkste tempels van het Angkor complex gezien heeft kun je rustig terugfietsen naar het hotel om daar bij te komen van alle mooie dingen die je gezien hebt.

5. Fietsen op Bali. Afdalen van de Batur vulkaan

Vanaf de vulkaan in het midden op Bali kun je met de mountainbike naar beneden fietsen richting het dorp Ubud. Op smalle paadjes en langs de rivier fiets je de kilometers naar beneden. De vulkaan is 1700 meter hoog maar je begint vanuit het uitkijkpunt Kintamani op 1200 meter hoogte om daarna richting 100 meter boven zeeniveau te rijden. De tocht leidt langs mooie plekken op Bali. Een koffieplantage, uitzicht over het eiland of langs één van de vele tempels die Bali rijk is. Nog niet genoeg gezien? Je fietst verder naar Ubud maar eerst kom je door de jungle waar her en der de apen van de weg schieten. Vervolgens kom je aan bij de rijstvelden van Ubud waar je  de fiets weer inlevert. Eerst een bakje koffie want wat een mooie indrukken heb je onderweg opgedaan.

Fietsen op Bali vanaf de Batur vulkaan

Wil je zelf één van deze fietstochten toevoegen aan je rondreis? Onze reisexperts helpen je graag met het samenstellen van jouw unieke rondreis! Met één telefoontje regelen we alles. Of vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Rijstvelden in de Sidemen vallei op Bali
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Bali Roulette Combinatiereis
  • Combineer 3 plaatsen naar keuze op Bali
  • Verblijf in lokale accommodaties, inclusief ontbijt
  • Inclusief transfers op privé-basis
Thailand
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Best Deal Thailand Highlights Individuele rondreis Thailand
  • Verken in eigen tempo Bangkok, Ayutthaya en Chiang Mai
  • Verblijf op unieke jungle rafts in de River Kwai
  • Relaxed strandverblijf in Hua Hin
De Li-rivier bij Guilin in het Karstgebergte China
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
China Highlights Individuele rondreis | China
  • Beijing én Hong Kong
  • Pingyao
  • Li-cruise in Karst gebergte

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding