Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Top 10 mooiste stranden van Costa Rica

Gepubliceerd: 10/01/2022

Naast een veelzijdige jungle vind je in Costa Rica vele stranden. Costa Rica is gelegen aan de Pacific en Caribische Zee. Vanwege deze ideale ligging kent het land twee kustlijnen die kilometerslang zijn. Tijdens een rondreis door Costa Rica is een onderbreking op het strand dan ook snel gemaakt. Heerlijk om na een junglewandeling even een pauze in te lassen op het strand. De mooiste stranden van Costa Rica hebben wij voor je op een rij gezet.

1. Playa Carrillo

Voor ons het allermooiste strand van Costa Rica: Playa Carrillo. Het is een absolute parel in de Pacific. Het strand is gelegen op nog geen 10 kilometer afstand van Samara. Een wit strand, wuivende palmbomen en een niet zo’n ruige zee om de verkoeling op te zoeken. Het nodigt uit om je strandlaken neer te leggen en een duik te nemen in de zee. Ideaal om te surfen, suppen of kajakken. Als je in Samara verblijft en vandaag iets verder wilt rijden, is dit een aanrader!

Relaxen op het strand van Playa Corillo, Costa Rica

2. Samara

Een ander waar paradijs is het strand van Samara zelf. Gelegen aan een baai met een rif, aan de westkust van Costa Rica. Dit gele zandstrand staat bekend om de dolfijnen- en walvistochten die je hier kunt maken. Het is uniek om tijdens een boottocht groepjes dolfijnen mee te zien springen met de boot.

Geniet verder op het strand van Samara van de zon op een strandbedje, neem een duik in zee en onderbreek dit luierdagje met een smaakvolle lunch bij een leuk restaurantje. Sluit de dag af met een avondwandeling op het strand. Het briesje van de zee zorgt voor heerlijke verkoeling.

De wuivende palmbomen op het strand van Samara, Costa Rica

3. Playa Manuel Antonio

Het is een bekende plek onder reizigers en dat is niet gek. Playa Manuel Antonio is een wit zandstrand, ook gelegen aan de westkust van het land. Je vindt hier eindeloze stranden met fotogenieke baaien met rotsen. Heerlijk om een dagje te ontspannen.

Wissel het relaxen af met een actief uitstapje. Combineer jungle en strand, wandel door het Manuel Antonio National Park en ontdek de flora en fauna. Of ga kajakken door de mangroven en sluit de dag af met een Caribisch diner bij één van de restaurants. Met de voetjes in het zand de zon zien ondergaan is prachtig!

Het witte zandstrand van Manuel Antonio, Costa Rica

4. Playa Punta Uva

Aan de andere kant van het land, in het zuidoosten, vind je Punta Uva. Een tropische bestemming dat bekend staat om de relaxte sfeer. Niet gek, want er wonen veel Jamaicaanse immigranten die de Reggae-muziek hebben meegenomen. Overal waar je gaat, zul je de muziek horen.

Vanwege de ligging aan de Caribische kust kun je hier perfect zwemmen in zee, maar ook snorkelen. Laat je naar de mooiste plekken varen en geniet van de ruim 500 soorten vissen en kleurrijke koralen. Geen ruige zee die de onderwaterwereld komt verstoren. Een serene plek om te genieten van het leven onder water.

Je bereikt het strand gemakkelijk met de auto of fiets vanaf Puerto Viejo de Talamanca. Aan te raden is om op de fiets te gaan (een kleine 10 kilometer). Geen hoogteverschillen, maar volop genieten van de kustlijn.

Vanuit hier kun je ook goed Cahuita National Park bezoeken, één van de meest populaire Caribische bestemmingen. Wandel door het nationale park en spot luiaards en apen.

Als een echte tarzan springt hij de zee in van Punta Uva, Costa Rica

5. Playa Hermosa

Zie je jezelf al liggen op het strand met uitzicht op de dichtbijgelegen groene jungle? Grote kans om hier slingerende apen te spotten terwijl je geniet van de stralende zon. Horen zul je ze bijna altijd. Het strand is goudgeel en rustiger dan het naastgelegen Playa Coco waardoor wij dit een leuker strand vinden om te verblijven. In het dorpje hangt een relaxte sfeer en in de helderblauwe zee kun je de verkoeling opzoeken. Geen ruige zee, waardoor dit strand ook ideaal is als je op familiereis door Costa Rica bent.

6. Isla del Caño nabij Corcovado National Park

Ook bij één van de bekendste nationale parken van Costa Rica vind je uitgestrekte zandstranden. Heb je in het vooruitzicht om een paar dagen te overnachten bij Corcovado National Park? Bewaar dan één dag voor het strand. Ondanks dat er aan het vaste land bij Corcovado mooie stranden zijn, is het geen plek om te gaan zwemmen. Er leven zoutwater krokodillen en hamerhaaien. Maar niet getreurd, iets verderop vind je een prachtig eiland, Isla del Caño. Makkelijk per boot te bereiken vanuit de haven van Drake’s Bay.

Als je de boot uitstapt, wacht er een nog mooier strand op je. En dat niet alleen! Het is ook een plek om te gaan snorkelen of duiken. Misschien nog wel mooier dan langs de kust van Playa Punta Uva. Er leven hier zeeschildpadden die vaak naast je blijven zwemmen.

Een zeeschildpad bij Isla del Caño, Costa Rica
Isla del Caño, Costa Rica
Snorkelen bij Isla del Caño, Costa Rica
Snorkelen Isla del Caño

7. Playa Negra

Misschien is het niet de mooiste, maar bijzonder is dit strand zeker wel! De naam doet het al vermoeden, maar het zand van Playa Negra is op sommige gebieden vulkanisch zwart. De baai is ruig dus surfers kunnen hier hun geluk op. Maar het is niet alleen een surfparadijs. Ook als je niet van surfen houdt, kun je hier even uitwaaien. En een tip: als de lucht licht bewolkt is, kun je hier prachtige foto’s maken. De wuivende zee en palmbomen met het zwarte zand zorgen voor een fantastisch shot.

De mooiste stranden om te surfen in Costa Rica

Ook kent Costa Rica leuke plekken voor surfers. Niet alleen voor de ervaren surfers, maar ook als je nog nooit gesurft hebt en eens een gokje wilt wagen is het de perfecte plek!

8. Santa Teresa

Santa Teresa is een wat kleinere plek, maar wel een walhalla voor surfers. Huur dus zeker een surfboard en trotseer de wilde golven. Naast surfen vind je in Santa Teresa gezellige restaurantjes om ’s avonds een hapje en drankje te doen.

De plaats ligt in de Blue Zone, waar er slechts 5 van zijn in de hele wereld. Een van de meest unieke gebieden waar relatief veel mensen in goede gezondheid honderd jaar en ouder worden.

Surfen op de golven van Santa Teresa, Costa Rica

9. Tamarindo

Tamarindo is misschien wel de bekendste surfplek. Een levendige badplaats waar veel vertier te vinden is. Naast surfen is het ook een aanrader om dieper de zee in te gaan. Er leven veel dolfijnen in dit gebied die je het beste spot tijdens een catamarantocht. Aan te raden om bij te boeken tijdens je verblijf in Tamarindo.

In de omgeving van Tamarindo vind je een aantal nationale parken. Waar Marino las Baulas bekend staat om de zeeschildpadden die hier te bewonderen zijn, kun je in Palo Verde National Park een geweldige boottocht maken. Een ware safari op zoek naar kleurrijke vogels en slingerende apen. Maar de echte aanrader is Rincon de la Vieja National Park. De gelijknamige vulkaan is nog actief waardoor er kokende modderputten en mini-vulkaantjes te zien zijn. Leuk om samen met een gids een wandeling door het park te maken.

10. Playa Uvita

En als laatste: Playa Uvita. Een breed zandstrand waar veel mensen naartoe komen om de zonsondergang te bewonderen. Deze is hier namelijk idyllisch. Het strand kent een mooie onderwaterwereld en is zeer geschikt om te surfen. Je kunt zelfs te paard het strand ontdekken. Genoeg mogelijkheden dus om een dagje luieren af te wisselen met een leuke activiteit.

Het unieke aan Playa Uvita is de vorm van het strand, namelijk een walvisvin. Hier vind je dan ook de beste plek om walvissen te zien, in Marino Ballena National Park.

Heb je wat minder tijd om Playa Uvita te bezoeken, maar verblijf je in de omgeving? Maak dan een uitstapje naar de Nauyaca-watervallen bij Dominical en kom tegen het einde van de middag terug om toch de zonsondergang mee te maken.

De walvislandtong van Playa Uvita, Costa Rica

Je leest het al; er zijn vele stranden in Costa Rica die een bezoek waard zijn. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Costa Rica of vraag een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Arenal in Costa Rica
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 13
Best Deal Costa Rica Nevelwouden en Vulkanen Fly Drive Costa Rica
  • Jungle en vulkanen
  • 1 Groot dieren paradijs
  • De tropische stranden van Samara aan de Pacific
Waterval in de jungle in Costa Rica
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Highlights Puur Costa Rica Fly Drive Costa Rica
  • De jungle van Tortuguero National Park
  • Vulkanen en nevelwouden bij Arenal en Monteverde
  • Strand, dolfijnen en snorkelen bij Manuel Antonio aan de Pacific
Hiken in de jungle van Costa Rica
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Highlights Puur Costa Rica Superior Fly Drive Costa Rica
  • De jungle van Tortuguero National Park
  • Vulkanen en nevelwouden bij Arenal en Monteverde
  • Strand, dolfijnen en snorkelen bij Manuel Antonio aan de Pacific

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding