Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste stranden van Sri Lanka

Gepubliceerd: 25/04/2022

Sri Lanka wordt ook wel de parel van de Indische Oceaan genoemd. Het land heeft dan ook meer dan 1.500 km aan tropische bounty-stranden. Maar welk stranden horen nu tot de pareltjes? Wij hebben een kleine selectie gemaakt van de mooiste stranden tijdens een rondreis door Sri Lanka. Want welk strand je bezoekt, hangt af van de reisperiode. Je kunt Sri Lanka het hele jaar door bezoeken. Het fijne aan de seizoenen in Sri Lanka is dat het altijd aan één kant van het eiland goed weer is. In de zomer is de moesson aan de westkust en in de winter aan de oostkust. Wat de stranden in Sri Lanka allemaal gemeen hebben, is het goudgele zand en de wuivende palmbomen.

Strandstoelen op het strand van Sri Lanka

Mirissa: idyllisch strand en walvissafari's

Mirissa is een kustplaatsje in het zuidwesten van Sri Lanka. De plaats heeft een prachtige maanvormige baai en is één van de mooiste stranden van Sri Lanka. Zodra de zon ondergaat, gaan de kaarsjes aan bij de strandtenten en kun je met je voeten in het zand genieten van een heerlijk visgerecht. En dat met het geluid van de branding op de achtergrond.

Net om het hoekje van het hoofdstrand heb je nog een klein verborgen strandje met de idyllische naam Secret Beach. Ook dit strand is prachtig!

Ook kun je vanuit Mirissa walvistochten boeken. Wil je hier meer informatie over?
Bekijk hier onze halve dagtour walvisspotten in Mirissa.

Leuke insider tip: op een kleine 10 minuten rijden van Mirissa ligt The Doctor’s House. Een zeer populaire hot spot om te lunchen of te dineren op het gezellige terras. Voor de allerlekkerste roti eet je bij Dewnimi Roti Shop.

Het tropisch strand van Mirissa. Sri Lanka

Uppuveli en Nilaveli: de witte ongerepte stranden van de oostkust

De Tamil-stad Trincomalee ligt op een schiereiland aan de noordoostkust van Sri Lanka en is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld. De stranden aan de oostkust zijn breed en witter qua zand in vergelijk met de gouden stranden van de westkust. De 2 mooiste stranden rondom Tricomalee zijn Uppuveli en Nilaveli.

Het witgele zandstrand van Nilaveli Beach ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Trincomalee en wordt beschouwd als één van de mooiste ongerepte stranden van Azië. De riffen buiten de kust zorgen voor een natuurlijke barrière, waardoor je uitstekend kunt zwemmen en snorkelen in de zee. Het hoogseizoen is, in tegenstelling tot de west- en zuidkust van Sri Lanka, van juni tot oktober.

Uppuveli ligt op slechts 10 minuten rijden van Trincomalee. Hier tref je restaurantjes en barretjes aan het strand en zie je overal kleurrijke vissersbootjes liggen. Vanaf beide stranden kun je een dagtocht maken naar Pigeon Island, een fotogeniek eilandje voor de kust. In Sri Lanka staat dit eiland bekend als één van de beste plekken om te duiken en snorkelen.

Leuke insider tip: voor een overheerlijk lokaal restaurant ga je naar Rice’n Curry. Niet chique, maar wel puur en authentiek. Wij hebben hier genoten.

Gekleurde boten in Trincomalee, Sri Lanka

Arugam Bay: wachten op de perfecte golf

Arugam Bay is dé surfspot van het land. Van over de hele wereld komen surfers hier naartoe voor de perfecte golven. De golven zijn het beste van april tot en met september. Ook in oktober en november heb je nog prima dagen en is het een stuk rustiger. De meest populaire surfspots zijn Whiskey Point en Main Point.  Kun je niet surfen? Geen probleem, want je kunt hier goed surfles krijgen. De sfeer is super relaxt en laid back en overal heb je kleine barretjes en restaurantjes waar je kunt genieten van verse mango- en ananassapjes en lekkere gerechten.

Leuke insider tip: The Sea Horse staat bekend om de allerlekkerste pizza van Sri Lanka. Probeer het zelf.

Surfen op de golven van Arugam Bay, Sri Lanka

Tangalle: het schildpaddenstrand

Het bijzondere aan Tangalle is dat het een soort schiereiland is. Aan de ene kant heb je strand en de oceaan en aan de andere kant word je omringd door mangrove. Het strand van Tangalle is vrij smal en heel lang. Je kunt er prachtige wandelingen maken met je voeten in het water. Onderweg kom je hier en daar kleine strandbarretjes tegen, waar je een verse mangosap of cocktail kunt bestellen.

Leuk om te doen, is om vanuit Tangalle een schildpaddenexcursie te maken. Als het donker wordt komen de schildpadden aan land om eieren te leggen. In de mangrove kun je gaan kanoen. De zee is hier wel vrij wild, dus niet ideaal voor kleine kinderen.

Het zandstrand van Tangalle, Sri Lanka

Kalpitiya: de dolfijnenkust

Op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Negombo ligt het rustige vissersdorp Kalpitiya. Hier vind je een schitterend, ongerept strand. Kalpitiya staat bekend als de dolfijnenkust, door de enorme populatie dolfijnen die hier leven. Zowel de Spinner- als de Humpback-dolfijnen worden hier veel gespot. Maar je maakt ook kans om walvissen te spotten. Het dolfijnenseizoen is van november t/m april. Vrijwel alle resorts zijn eco vriendelijk en liggen pal aan het strand, waarbij je kunt genieten van prachtige zonsondergangen. Wees niet verbaasd als je een koe ziet lopen op het strand. Kalpitiya profileert zich bovendien als een van de beste kitesurfspots in de wereld. In de lagune is de wind constant rond de 25 knopen en het water is erg vlak, dus een walhalla om te kitesurfen.

Walvissen spotten in Kalpitiya, Sri Lanka

Unawatuna: sfeervol genieten

Hou je van een levendig en gezellig strand? Dan is Unawatuna een goede keuze. Dit strand ligt ongeveer 30 km boven Mirissa. In de bekendste straat van Unawatuna, Yaddehimulla Road, zijn tal van lounge bars, winkeltjes en leuke restaurants te vinden.

Vanuit Unawatuna kun je ook makkelijk het vestingstadje Galle bezoeken. Wil je meer rust? Bezoek dan het schitterende nabijgelegen Jungle Beach aan de andere kant van de baai. Je kunt hiervandaan ook een uitstapje maken naar Dalawella Beach, ook bekend als Wijaya Beach, om schildpadden te zien zwemmen.

Nog een laatste insider tip: de meest populaire strandtent is met stip The Social. Hier geniet je van een burger en een hele relaxte sfeer op het strand. Zoek je meer iets authentieks? Dan kun je genieten van een lokale lunch en yogasessie bij Wijaya Beach.

Schommelen in Unawatuna, Sri Lanka

Heb je na het lezen van deze strandtips zin gekregen om naar Sri Lanka te gaan? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Sri Lanka of vraag een reisvoorstel op maat aan.

 

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Theepluksters Nuwara Eliya In Sri Lanka
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Sri Lanka Highlights Individuele rondreis Sri Lanka
  • De leeuwenrots van Sigiriya
  • Jeeptour in Minneriya NP
  • Treinrit langs watervallen en bergen
Uitzicht vanaf Adam's Peak in Sri Lanka
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Verborgen Plekjes van Sri Lanka Individuele rondreis Sri Lanka
  • Verblijf in Kalpitiya, de dolfijnenkust van Sri Lanka
  • Safari in Wilpattu National Park. inclusief overnachting in safari tent
  • Verblijf aan de prachtige witte stranden van de Oostkust
Strand op Sri Lanka
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Best Deal - De Wonderen van Sri Lanka Individuele rondreis Sri Lanka
  • De leeuwenrots in Sigiriya
  • Treinreis door theeplantages en watervallen
  • Schitterend strand verblijf in Hikkaduwa

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding