Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

8x de mooiste uitzichten in New York

Gepubliceerd: 25/12/2022

New York kenmerkt zich uiteraard door de prachtige skyline die je van diverse punten kunt bewonderen. Maar wat is nu de beste plek? Naast de klassieke observation decks die hieronder uitgebreid aan bod komen zijn er nog een paar mooie adressen van waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. En het leuke is dat je dan gelijk iets meer van New York ontdekt. Ingrid Schram van New York Local woont al jaren in New York en laat je graag de mooiste uitzichten in New York zien.

The Edge

In het gloednieuwe Hudson Yards kun je vanaf een driehoekig balkon het uitzicht op New York bekijken. Dit observation deck is bedoeld voor de waaghalzen onder ons, want je zweeft als het ware buiten het gebouw. Er is een klein glazen platform waar je naar beneden kunt kijken en een tribune, de skyline steps, die zich leent voor mooie foto’s. Is dit nog niet spannend genoeg voor je, boek dan een ticket voor City Climb. Je wordt naar het topje van Edge gebracht, vastgeklikt aan een kabel en al hangend over de railing kun je het uitzicht nog beter in je opnemen.

Uitzicht The Edge in New York

SUMMIT One Vanderbilt

Summit is het allernieuwste observation deck in New York. Een ware prikkeling voor je zintuigen. Op 3 verdiepingen wordt je meegenomen in een show van fotogenieke ruimtes met kunstobjecten en heliumballen, maar vooral spiegels, ontelbaar veel spiegels. Hierdoor wordt het 360 graden uitzicht extra bijzonder. Je kunt hier prachtige foto’s maken van The Empire State Building en Chrysler building zonder enig obstakel voor je camera. Boek een ticket voor Ascent, de glazen lift aan de buitenkant van het gebouw, die je nog een paar verdiepingen hoger van het uitzicht laat genieten.

uitzicht Summit One Vanderbilt in NEw York

3 andere klassiekers (One World, Empire State Building & Top of the Rock)

Het lijstje van 8 uitzichtpunten zou snel vol zijn als we alleen de bekende torens zouden noemen. Dus hierbij een kleine opsomming van de inmiddels bekende observation decks en waarom je deze moet bezoeken.

One World is de nieuwste op dit lijstje en met 541 meter het hoogste gebouw in Amerika. Een groot verschil met de andere uitzichtpunten is dat je hier niet naar buiten kunt. Maar je hebt prachtig uitzicht en er zijn een fantastisch restaurant en cocktailbar waar je kunt genieten van een ondergaande zon.

Het Empire State Building is het meest iconische gebouw in New York, gebouwd in 1931. Op 381 meter hoogte kun je het uitzicht in je opnemen. Mensen gaan hier heen voor de historie van het gebouw, de vele films die zich hier af hebben gespeelt, denk bijvoorbeeld aan King Kong en Sleepless in Seattle. Het uitzicht is van alle bekende observation decks mooi, maar minder bijzonder. Waarom? Omdat je nu eenmaal het mooiste uitzicht mist, op de Empire State Building zelf.

En daarom is Top of the Rock een grote aanrader, als je een iconisch gebouw wilt bezoeken. Op 259 meter hoogte op de top van het Rockefeller Center heb je een prachtig uitzicht over de stad én the Empire State Building.

uitzicht vanaf het Rockefeller centre Top of the rock op Empire State Building

Governors island

Misschien kun je je voorstellen dat je met een beetje afstand van Manhattan wel eens een prachtig uitzicht kunt hebben. Dit kan bijvoorbeeld heel goed vanaf Governors Island. Voor een paar dollar kun je de ferry pakken en de oversteek maken. Eenmaal op het eiland kun je een fiets huren of lekker wandelen. Er is een fiets en wandelpad die helemaal rondom het eiland gaan en onderweg is er van alles te zien. Van een lavendelplukveld en kunstexposities, tot oude gouverneurswoningen en diverse eet- en drinkgelegenheden. Overal is er wel plek om van het uitzicht te genieten, maar een aanrader is Island Oyster, een openlucht cafe aan het water.

Governors Island New York uitzicht

Circle line cruise

Er zijn in New York diverse mogelijkheden om de stad per boot te verkennen. Er is zelfs een gratis ferry van Manhattan naar Staten Island. Niet alleen heb je dan mooi uitzicht op Manhattan, maar ook op Statue of Liberty. Maar wil je Manhattan van alle kanten bewonderen boek dan een ticket voor de Best of NYC Cruise van Circle line. In een boottocht van circa 2,5 uur wordt je helemaal rond het eiland gevaren. Je leert hierdoor een hele hoop van de choreografie van Manhattan maar ook van de rijke geschiedenis.

Uitzicht op vrijheidsbeeld in New York

Dumbo & Brooklyn Heights

De naam Dumbo is in de jaren 90 bedacht door bewoners van deze wijk en betekent: Down Under Manhattan Bridge Overpass. Loop naar Pebble Beach en je hebt prachtig uitzicht over Manhattan. Er zijn hier tal van leuke restaurantjes. Wil je hier genieten van een mooie skyline tijdens het eten, boek dan een tafeltje aan het raam bij Celestine. Als je hier bent tijdens zonsondergang, dan zie je langzaam de lichten op de Manhattan Bridge aan gaan. Loop iets verder richting Brooklyn Heights Promenade. Deze promenade is na de 2e wereldoorlog aangelegd om de onderliggende snelweg te bedekken.

uitzicht op Manhattan Bridge Dumbo New York

Domino park

In Williamsburg kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf Domino park, dat opende in 2018. De naam van het park komt van de voormalige suikerfabriek die hier nog steeds staat, maar niet meer actief is. Door het gehele park zie je nog steeds constructies van de fabriek wat het een industriële uitstraling geeft. De ontwerper van het park heeft tevens aan het design van de Highline gewerkt en dat zie je met name terug aan de houten ligbedden en aanleg van planten. Je hebt hier een uniek uitzicht op de Williamsburg Bridge en Midtown.

uitzicht-Williamsburg-bridge-domino-park-new-york

Roosevelt island

Bezoek Roosevelt Island, een eiland van slechts 3km lang tussen Queens en Manhattan. Het leukste is om de kabeltram te nemen. Je kunt hier gewoon in met een metrokaartje. Loop naar het zuidelijkste puntje van het eiland. Onderweg kom je nog een ziekenhuis tegen uit 1856. Tijdens de uitbraak van de pokken in Amerika werden patiënten hier naar toe gestuurd voor behandeling, weg uit de stad. Een ideale omgeving om in quarantaine te zitten natuurlijk. Loop verder naar Roosevelt Four Freedoms State Park voor een mooi uitzicht over de stad.

Roosevelt Island cable tram in New York

Zelf genieten van deze prachtige uitzichten? Doe meer inspiratie op en bekijk ons aanbod rondreizen door Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding