Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Reisverslag India en Malediven

Gepubliceerd: 29/11/2019

Sprookjes van duizend en één nacht, wilde tijgers en het paradijs. Anne, Reisspecialist bij 333travel vertelt over haar reis door het sprookjesachtige Rajasthan en de Malediven.

Turkish Airlines

Een lang gekoesterde droom wordt nu eindelijk werkelijkheid. De bestemming India staat al jaren met stip boven aan mijn verlanglijstje. Vandaag is het zover. Mijn vriend en ik vliegen met Turkish Airlines via Istanbul naar Delhi. Het is voor het eerst dat ik gebruik maak van deze airline. Op Schiphol wacht ons meteen een leuke verrassing, we krijgen namelijk op het eerste traject een upgrade naar de businessklasse! We worden compleet in de watten gelegd. De stoelen zijn ruim en kunnen volledig plat, het eten aan boord is restaurantwaardig en erg lekker. Bij aankomst in Istanbul verbaas ik me over hoe modern, groot en veelzijdig de splinternieuwe luchthaven is. Op het tweede traject vliegen we in de economy klasse. Ook hier is de service aan boord erg vriendelijk en doet de beenruimte niet onder voor één van de andere top 5 airlines.

De hectiek van Delhi

Op slechts een tweetal uren slaap storten we ons in de hectiek van Delhi. Het voelt alsof ik in een film terecht ben gekomen. Op straat kijk ik m’n ogen uit. Het is een wilde kakofonie van dieren, mensen en het verkeer. Al je zintuigen worden direct op de proef gesteld. Samen met een chef gaan we op zoek naar het beste streetfood van het oude centrum. Handig zo’n gids want zo weten we zeker dat onze magen bestand zijn tegen het eten en dat het met de hygiëne snor zit, we willen namelijk niet op dag één al moeten dealen met de beruchte Delhi belly. We proeven de diversiteit van de Indiase keuken en merken meteen dat streetfood hier onderdeel van het dagelijks leven is. Het is een sociale aangelegenheid. Onder het genot van een kopje Chai (thee) bespreken mensen hun dag.

India

In Delhi staat er ook een bezoekje aan ons lokaalagentschap op de planning. Leuk om eindelijk eens te zien met wie we vanuit Nederland zoveel contact hebben We worden warm ontvangen en beleven een gezellige middag met het team van IDMS.

Een wereldwonder

De daaropvolgende twee weken maken mijn vriend en ik een rondreis door Rajasthan. Maar voordat we daaraan beginnen mag een bezoek aan één van de wereldwonderen niet ontbreken. Ik heb het natuurlijk over de Taj Mahal. Misschien wel het bekendste bouwwerk van Azië en een ode aan de liefde. Ja, het stikt er van de toeristen maar het is toch absoluut de moeite waard. Een prachtig wit marmeren gebouw dat in de zon bijna licht lijkt te geven.

Taj Mahal India

Tijgers spotten in het wild

Vervolgens bezoeken we het Ranthambore National Park. Een groen gebied waar de Bengaalse tijger nog in het wild voorkomt. Als dierenliefhebbers mocht dit natuurlijk niet ontbreken in ons programma. De kansen om de tijger te spotten zijn klein maar zeker aanwezig. De grootste kans is rond februari en maart. Het park is verdeeld in 10 verschillende zones. De meeste tijgers zijn te vinden in zone 3 en 4, echter zijn deze zones ook het snelst volgeboekt. Wil je je kansen dus vergroten? Boek je safari’s dan minimaal 6 maanden voor vertrek. Als onze tweede safari er al bijna op zit zien we over de rivierbedding dan toch de indrukwekkende tijger. Wow! We knijpen elkaar even maar dit is echt! Wat loopt hij imposant en wat heeft hij een indrukwekkende kop!

Tijger in Ranthambore National PArk

Het sprookjeswaardige land van de Maharaja’s

Rajasthan is de staat van de koningen, de Maharaja’s. Zij toonden hun macht door indrukwekkende paleizen en forten te bouwen. Dit tegen het dorre woestijnachtige landschap biedt een sprookjesachtig plaatje. Vaak woonde de koningen hier met hun harem en vele personeelsleden. In de steden Jodphur en Udaipur gaan we met een lokale gids op pad. Door de verhalen over het machtige koningen van Rajasthan die de gids met ons deelt gaat de geschiedenis nog meer leven. We begeven ons in een 1001 nacht sprookje.

India

Het leven op straat in Rajasthan is hectisch. Hier manoeuvreren de scooters, auto’s en riksja’s behendig langs de koeien, geiten en honden. Ik zou voor geen goud willen deelnemen aan dit hectische verkeer maar de lokale bevolking lijkt er geen moeite mee te hebben. Onze chauffeur Jack is super vriendelijke en ook nog eens een zeer behendige chauffeur. Dit geeft ons de hele reis een ontzettend veilig gevoel. Naast het verkeer verbaas ik me over de harmonie waarin men lijkt te leven. Mensen van allerlei standen en religies wonen en leven zij aan zij. De armoede is zichtbaar maar daardoor besef ik me dat familie en geloof een ontzettend belangrijke rol spelen in hun leven. Of je nou veel of weinig te besteden hebt, familie en geloof zijn waardevol en bovendien gratis.

De kamelenfair in Pushkar

Naast de grotere steden in Rajasthan bezoeken we ook (voor Indiase begrippen) een klein dorp; Pushkar. Eén keer per jaar (november) vindt hier de beroemde kamelen fair plaats. Vanuit alle hoeken van het land komen de bedoeïenen met hun kamelen en paarden naar Pushkar om daar de show te stelen. Pushkar staat op z’n kop. Overal lopen prachtig versierde kamelen rond en is het een drukte van jewelste. Het is een onvergetelijke ervaring maar houdt rekening met heel veel hectiek. Kies daarom voor een fijn luxe resort wat na de drukte van de Pushkar Fair wat rust kan bieden.

Ik ben tijdens mijn reis gefascineerd door de veelzijdige keuken van India. Wat mij het meest verbaast is de keur aan vegetarische mogelijkheden. 75% van de Indiase bevolking eet namelijk geen vlees. Het is ongelooflijk hoe gevarieerd de mogelijkheden zijn, en alles is even smaakvol. Daarnaast is het natuurlijk super voor het milieu! Het verse Naanbrood uit de Tandoor oven, de Tikka Paneer, de verschillende Dalh gerechten, de Dosa’s uit het zuiden. De opties zijn eindeloos.

Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van Rajasthan. Ik heb eigenlijk nog lang niet genoeg gezien maar het is tijd om door te reizen naar het Zuiden, naar de staat Kerala wat land van de kokosnoten betekent.

Het land van de kokosnoten; Kerala

Als we de luchthaven uitlopen merken we de verschillen meteen Het is hier tropisch warm tegenover het aangename klimaat van het noorden. Op straat lijkt het verkeer veel georganiseerder en horen we slechts af en toe een toeter in plaats van een continu concert. De wegen zijn beter en de bebouwing lijkt een stuk moderner in Kochin. Als we de volgende dag de stad bezoeken lijkt het eerlijk gezegd wel of we in een ander land terecht zijn gekomen, maar nee ook dit is India.

Kochin is een moderne stad vol met bezienswaardigheden en zelfs een stuk Nederlandse geschiedenis. Achteraf had ik hier graag nog een dag langer willen doorbrengen. De afgelopen maanden hoorde ik uit verschillende hoeken dat Kochin één van de tien plekken ter wereld is die in 2020 op je verlanglijstje zouden moeten staan. (Lonely Planet)

Met een houseboat de rivieren op

Eén van de hoogtepunten van Kerala zijn de backwaters. Een stelsel van rivieren en kanaaltjes die het binnenland in stromen. Met een traditionele, hand-gebouwde houseboat kun je het gebied verkennen. Heerlijk om even tot rust te komen en te genieten van de natuur en het water om je heen. We slapen een nachtje op een privéboot waar onze privéchef een heerlijke verse maaltijd bereid. Vraag of je onderweg even langs de lokale visser kan varen om wat verse garnalen of vis op de kop te tikken. De chef maakt het met liefde voor je klaar.

Houseboat Kerala

We sluiten ons verblijf in India af in Kovalem, in een prachtig 4* resort aan het strand. Het is tijd om alles even te laten bezinken want India maakt behoorlijk indruk. In korte tijd zien en beleven we zo veel. Mijn zintuigen draaien op volle toeren en soms is stil staan dan precies wat belangrijk is. Onder het genot van een biertje en een groot bord verse garnalen kijken we terug op de afgelopen 17 dagen. De pracht van de oude koninkrijken van de Maharaja’s in Rajasthan, de overweldigende natuur, het hectische verkeer, maar wat misschien wel het meeste indruk maakte; de mensen. Zo behulpzaam, nieuwsgierig en aardig. Incredible India zeggen ze, en daar ben ik het helemaal mee eens!

Bountywaardige stranden en mantaroggen

Gelukkig hoeven we nog heel even niet na te denken over de terugreis want er staat nog één hoogtepunt op het programma. De Malediven! Bij aankomst op de luchthaven van hoofdstad Malé worden we netjes naar onze speedboat gebracht die ons in 1,5 uur naar het Ellaidhoo Resort brengt. Het is adembenemend mooi. Nooit eerder zag ik zulke witte stranden en zulk helder blauw water. Ons huisje ligt direct op het strand, binnen twee meter liggen we in de zee. Vanaf het ligbedje voor het huisje zie je de babyhaaien voorbij zwemmen. Het resort staat dan ook bekend om haar prachtige huisrif.

We worden volledig in de watten gelegd. Het personeel is vriendelijk en maakt graag een praatje, het eten is vers, lekker en gevarieerd. Als we eenmaal gearriveerd zijn willen we ons nergens meer zorgen om hoeven maken en daarom kiezen we voor all-inclusive. Prijzen voor een glaasje wijn lopen namelijk al snel op naar USD 12. Op deze manier hoeven we alleen nog te bedenken waar we vandaag gaan snorkelen. Het snorkelen is fenomenaal. Het koraal is in goede staat en er zwemmen zo ongelooflijk veel vissen. Prachtig!

Malediven

Het eiland ligt zeer gunstig ten opzicht van verschillende bijzondere duikplekken. Weer boffen we, tijdens één van onze duiken verschijnt er namelijk een schim in het blauw. Het lijkt wel een enorme vogel hoe hij zicht voort beweegt. Hij komt steeds dichterbij. Maar nee het is een mantarog! Wat bijzonder om te zien! Wederom een hoogtepunt.

Wat is de tijd voorbij gevlogen. We hebben zoveel beleefd dat het moeilijk is om in woorden te omvatten. De Malediven zijn mooier dan de plaatjes doen vermoeden en India, ja India is India. Incredible. Ik kan het niet uitleggen. Er rest mij maar één advies; ga het zelf beleven!

Wil jij ook naar India en de Malediven? Bekijk dan onze India Rondreizen.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
Mooiste tempels Bali

De mooiste tempels op Bali

Gepubliceerd: 06/03/2024
Bali staat bekend om zijn prachtige Hindoeistische tempels, doordrenkt van...
Lees meer
Reisverslag IJsland

Reisverslag IJsland: land van vuur en ijs

Gepubliceerd: 01/12/2023
IJsland is een land waar de natuur haar meest majestueuze...
Lees meer
Oeganda

Op ontdekking in 'De Parel van Afrika'

Gepubliceerd: 21/12/2022
Uganda (Oeganda) is minder bekend dan bijvoorbeeld de buurlanden Kenia...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Taj Mahal in Agra in India
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 12
Best Deal Discover India Individuele rondreis India
  • Boottocht op het meer in Udaipur
  • Bedevaartsoord Pushkar
  • Taj Mahal in Agra
Backwaters bij kerala bij zonsondergang in India
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 18
Highlights Noord & Zuid India Individuele rondreis India
  • Taj Mahal in Agra en de Roze Stad Jaipur
  • Periyar National Park en theeplantages van Munnar
  • Cruise per houseboat door de Backwaters van Kerala
`MaledivenAdaaranResorts
  • Strandvakantie
  • Aantal dagen: 10
Eilandhoppen Malediven - Adaaran Resorts Strandvakantie Malediven
  • Verblijf in beide resorts op All-Inclusive
  • Ontdek de Noord-Malé atol en de Raa atol op de Malediven
  • Verplaats je per speedboot en watervliegtuig

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding