Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Reizen met kinderen naar Thailand

Gepubliceerd: 18/07/2022

Als er één land geschikt is voor een verre familiereis, is dat Thailand wel! Je kunt werkelijk alle kanten op en daardoor een vakantie creëren die perfect past bij het hele gezin. Zelfs de drukste steden hebben idyllische plekjes waar je tot rust kunt komen en je kunt je strandverblijf opleuken met talloze excursiemogelijkheden. Thailand biedt een explosie aan geuren, kleuren en smaken, altijd omlijst door vriendelijke mensen en bijzondere landschappen. Ga op een culinaire ontdekkingstocht, dompel je onder in de mysterieuze wereld van het boeddhisme en ontmoet indrukwekkende olifanten in hun natuurlijke omgeving. Wij delen graag onze tips voor reizen met kinderen van alle leeftijden.

Het meer van Khao Sok, Thailand

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en op het eerste gezicht een hele drukke stad. Hoewel je vrij eenvoudig zelf door de stad kunt navigeren met behulp van het openbaar vervoer en taxi’s, is het voor een ontspannen eerste kennismaking een aanrader om eerst samen met een gids op pad te gaan. Het vervoer is geregeld en behalve uitleg over de bezienswaardigheid, krijg je altijd extra tips over praktische zaken als eten, drinken, fooien en vervoer. Waar je onder andere rekening mee kunt houden in Bangkok:

  • De meest ontspannen manier om Bangkok te doorkruisen is over het water. De Chao Phraya-rivier loopt midden door de stad en is altijd belangrijk geweest voor het dagelijks leven in de stad. Met de vele watertaxi’s kun je eenvoudig oversteken naar de andere kant of meereizen naar een ander deel van de stad. Zo omzeil je in ieder geval voor een groot deel de files! En tijdens een excursie kun je met een longtailboot door de smalle zijriviertjes varen, dan krijg je meteen een goed beeld van het dagelijks leven.

Varen over de klongs van Bangkok, Thailand

  • Hoewel onze favoriete hotels allemaal vlakbij de skytrain zijn gelegen, is het ook heel fijn om in een hotel te slapen dat aan de rivier is gelegen. Minder drukke locatie, leuke bezienswaardigheden binnen handbereik en bovendien erg leuk om het verkeer op het water te bekijken.
  • Wellicht het bekendste hoogtepunt van Bangkok: de Grand Palace met de voormalige koninklijke gebouwen en de schitterende tempel Wat Phra Kaew met de smaragden boeddha. Imposante gebouwen met indrukwekkende tempelwachters, fotogenieke gouden versierselen en de geur van wierook. Ook Wat Pho met de enorme liggende boeddha is erg indrukwekkend om te zien.

De Wat Phra Singh tempel in Chiang Mai, Thailand

  • Een ontzettende leuke activiteit in Bangkok is om met de fiets op pad te gaan, perfect als je met tieners de stad wilt verkennen. Je rijdt door het kleurrijke Chinatown, door smalle straatjes en langs historische gebouwen. Je beleeft samen de geuren en kleuren van de oude stad.

Hier lees je meer over onze fietsexcursie in Bangkok.

Markten en streetfood in Thailand

Het Thaise eten is vers, kleurrijk, afwisselend, verrassend en vooral zeer smakelijk. Overal waar je kijkt zijn streetfood-stalletjes en lokale eettentjes, waar vaak ter plekke alles bereid wordt. De geuren komen je van alle kanten tegemoet en het water loopt je al gauw in de mond. De gouden regel is natuurlijk dat het beste eten bij de drukste tentjes te verkrijgen is, het duurt nooit lang voor je aan de beurt bent. Het is ontzettend leuk om de gok te wagen en iets te bestellen, het tovert in ieder geval een lach op de gezichten van de verkopers. Samen zullen jullie er ook zeker lol aan beleven. We zetten enkele leuke locaties en tips qua gerechten voor je op een rijtje:

  • Op de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak is het altijd een drukte van jewelste. Overal varen bootjes met heerlijke hapjes en langs de kant heb je talloze souvenirwinkeltjes. Je kijkt je ogen uit! Het is een echte aanrader om ook een boottochtje te maken. Dan zie je zowel de markt vanaf het water, als de lokale huizen waar de verkopers wonen.

Met de kids op de boot in Bangkok, Thailand
Thailand-kinderen
Met de kids op de boot in Bangkok, Thailand
De drijvende markt van Bangkok, Damnoen Saduak, Thailand
Thailand-Damnoen-Saduak
Op de drijvende markt van Bangkok, Damnoen Saduak

  • Bij de Maeklong-treinmarkt loopt alles letterlijk en figuurlijk op rolletjes. De stalletjes bevinden zich direct aan en ook deels op de treinrails, wat zorgt voor een waar spektakel als de trein er (héél langzaam) langs rijdt. Vlug worden de stalletjes van de rails weggerold en de bakjes met vis en groenten opzij gehouden. Zodra de trein is gepasseerd wordt alles binnen enkele tellen weer neergezet en gaat de verkoop door. Het is heel bijzonder om op de rails te lopen en samen met de verkopers in hun stalletjes te wachten.
  • Gezelligheid alom op de zondagmarkt in het oude centrum van Chiang Mai! Binnen de stadsmuren heeft de stad sowieso een overzichtelijk en vrij rustig centrum qua verkeer, het is prima te belopen. Op zondagmiddag worden enkele straten afgesloten voor het verkeer en worden er binnen de kortste keren allerlei stalletjes opgebouwd met kleurrijke souvenirs, kleding en de overheerlijkste lokale snacks. Bandjes en jongelui brengen hun mooiste liedjes ten gehore en zodra het begint te schemeren, knippen de stalletjes hun lichtjes aan wat zorgt voor nog meer sfeer.

Bij een lokaal tentje genieten van de streetfood in Bangkok, Thailand

Ontmoeting met olifanten 

Heb je weleens naast een olifant gestaan? Of zo’n zachtaardige grijze reus geaaid? De dikke, geplooide huid is heel stug en bedekt met nog stuggere zwarte haren. Het is werkelijk een unieke belevenis om het verzorgen van deze magnifieke dieren van zo dichtbij te mogen meemaken. Uiteraard staat het welzijn van de olifanten voorop en gelden er regels die je vooraf samen met hun verzorger doorneemt. Als een lekker sappig stuk fruit voorzichtig met de slurf uit je hand wordt gepakt, heb je een vriend voor het leven gemaakt.

Een Aziatische olifant gespot in Chiang Mai, Thailand

In de heuvels buiten Chiang Mai, gelegen temidden van een dichte jungle en omringd door koele riviertjes, ligt een waar pareltje, Elephant Friends. Deze accommodatie in bungalowstijl biedt een comfortabel verblijf voor hun gasten, maar ook de olifanten voelen zich op het terrein helemaal thuis. Je gaat samen met ze wandelen, waarna ze zich snel naar hun favoriete plekje haasten; de rivier! De olifanten vinden het heerlijk als je water over hen heen spettert. Sommige zijn een tikje ondeugend en spetteren misschien wel terug!

Gezellige stranden en idyllische eilanden

Thailand biedt enorm veel keus als het gaat om strandbestemmingen. Gezellige badplaatsen met een keur aan restaurantjes en shoppingmalls worden afgewisseld met slaperige bounty-eilandjes waar je vanaf het strand kunt snorkelen. Voor ieder is er wat wils, ook als je reist met kinderen. Toch zijn er een aantal hele leuke opties die er voor ons echt uitspringen:

  • Op slechts drie uur rijden ten zuiden van Bangkok ligt Hua Hin, waar ook de koninklijke familie af en toe de tijd neemt om te onthaasten. De badplaats heeft een breed, langgerekt strand en een gezellig centrum met leuke winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Tussen het centrum en het strand bevinden zich hotels die passen bij elk budget. Onze favoriet is het Amari Resort met familiekamers, een heerlijk zwembad en veel kinderactiviteiten.

Neem hier een kijkje bij het Amari Resort in Hua Hin.

Het groene Hua Hin in Thailand

  • De perfecte keus voor een strandverblijf tijdens onze zomervakantie is het eiland Koh Samui. Het eiland is groot met een groen hart en talloze baaitjes. Het Fairhouse Beach Resort is hier een echte aanrader met een rustige ligging, een prachtige tropische tuin met bungalows, twee zwembaden en het levendige Chaweng binnen handbereik.

En zo kunnen we nog meer tips noemen waarom een familiereis Thailand een goed idee is. Nieuwsgierig? Bekijk onze familiereizen naar Thailand of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Thailand
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Best Deal Thailand Highlights Individuele rondreis Thailand
  • Verken in eigen tempo Bangkok, Ayutthaya en Chiang Mai
  • Verblijf op unieke jungle rafts in de River Kwai
  • Relaxed strandverblijf in Hua Hin
Myanmar Local in Bagan
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Ontdek Myanmar local style Individuele rondreis Myanmar
  • Stopover in bruisend Bangkok
  • Reis met lokaal vervoer door Myanmar
  • Strandverlenging in 3* hotel in Hua Hin, Thailand
Varen in het Khao Sok National Park, Thailand
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Cultuur en Jungle van Thailand Individuele rondreis Thailand
  • Hoogtepunten van Bangkok, River Kwai, Ayutthaya en Chiang Mai
  • Schitterend Khao Sok National Park
  • Relaxed strandverblijf in 4* hotel op Koh Samui

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding