Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Top 10 nationale parken in Canada

Gepubliceerd: 01/08/2022

Dat Canada een land is dat vol zit met natuur, weet je wellicht wel. Maar wat zijn nu de mooiste nationale parken? Welke plekken mag je echt niet overslaan tijdens een rondreis door Canada? In dit blog nemen we je in willekeurige volgorde mee naar onze 10 mooiste. 10 nationale parken die verspreid liggen door het hele land. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

De mooiste nationale parken in Canada

Voorjaar bij Bow Lake in de Canadese Rocky Mountains, Canada

1. Wells Gray Provincial Park, West-Canada

Wells Gray is het park waar je de meeste watervallen van Canada vindt. In totaal 250 watervallen, waarvan er 39 geregistreerd zijn. De bekendste is Helmcken Falls, met een hoogte van 141 meter komt het water naar beneden vallen. Vanaf het houten platform heb je een prachtig uitzicht op de waterval die omringd is door honderden naaldbomen.  

Maar naast watervallen is Wells Gray ook een heerlijke plek om rond te wandelen, te picknicken aan het water of te kanoën over de Clearwater-rivier. Als je in augustus of september naar Wells Gray reist, kun je de zalmentrek meemaken. Miljoenen vissen springen dan tegen de waterval aan. Een imposant gezicht. 

Via een slingerweg naar Wells Gray Provincial Park, Canada

De 141 meter hoge Helmcken Falls in Wells Gray Provincial Park, Canada

2. Garibaldi Provincial Park, West-Canada

Vanuit of onderweg naar Whistler is het leuk om een stop te maken bij Garibaldi Provincial Park. Het park is dichtgelegen bij Highway 99 en er zijn 5 toegangspoorten om het park te bereiken. Het park heeft verschillende hoogtepunten, maar zeker het gletsjermeer van Wedgemount mag op je wensenlijst. De wandeling is pittig. Gedurende 7 kilometer loop je steil omhoog, maar als je dan voor het meer staat is het uitzicht betoverend. Je kijkt uit op de witte bergen, een helderblauw gletsjermeer en staat hier met bijna tot geen andere toeristen. Je inspanning wordt meer dan beloond. 

Het gletsjermeer van Garibaldi in Canada

3. Kootenay National Park, West-Canada

Kootenay is een van de uitlopers van de Rocky Mountains. Je vindt hier de laatste imposante bergen, maar ook glooiende vlaktes. In het park vind je natuurlijke warmwaterbronnen. Na een paar dagen gewandeld te hebben, is het heerlijk om hier even te relaxen in het warme water.  

Liever ook nog een mooie wandeling maken? Ook in Kootenay zijn er diverse wandeltochten uitgezet. Loop zeker langs Olive Lake, het groene meer van Kootenay. Geniet van het uitzicht naast of op het water. Hier kun je namelijk ook perfect raften.  

Upper Twin lake in Kootenay National Park, Canada

4. Cape Breton Highlands National Park, Atlantisch Canada

Alleen al de weg naar Cape Breton Highlands National Park is geweldig. De Cabot Trail Road, een kustroute met kronkelende wegen en vele haarspeldbochten. Je rijdt door een glooiende en weelderig woud en via kleine vissersdorpen naar het nationaal park. Een beschermd gebied waar je veel kans hebt om elanden en beren te spotten. Voor de avonturier is een nachtje kamperen in het park een aanrader. 's Avonds geniet je bij helder weer van een sprookjesachtige sterrenhemel. 

De Atlantische kust van Canada

5. Bruce Peninsula National Park, Oost-Canada

Op drie uur rijden van Toronto ligt Bruce Peninsula National Park. Misschien wel een van de meest veelzijdige nationale parken van Canada. Naast bossen, ruige kliffen en zwarte beren vind je hier een smal zandstrand waar je zelfs kunt snorkelen.  

Het park ligt wat verscholen achter bergdorpen en wijkt af van de standaard hoogtepunten-route. Daarom is het vooral een plek waar de Canadese bevolking komt om vakantie te vieren. Zeker als je niet aan tijd gebonden bent, is het leuk om hier een stop te maken tijdens je rondreis door Oost-Canada. 's Avonds verzameld iedereen zich op Singing Sands Beach om een prachtige zonsondergang mee te maken.  

Zwemmen in de zee bij Bruce Peninsula National Park, Canada

6. Algonquin Provincial Park, Oost-Canada

Welk park wel op de hoogtepunten-route ligt, is Algonquin Provincial Park. Dit park is nog ongerept en naast mooie wandeltochten, kun je hier geweldig kanoën. Vanaf het water beleef je de natuur weer heel anders. Het is een aanrader om een nachtje te kamperen en je tent op te zetten aan het water. Je ontwaakt met een prachtig uitzicht op het meer en kunt de eerste zonnestralen zien schitteren in het meer. 

Wij bieden ook een 3-daags verblijf in Algonquin Provincial Park aan. Bekijk hem hier. 

Kanoën op het meer van Algonquin Provincial Park in Canada

7. Banff National Park, West-Canada

Het plaatsje Banff is gelegen in de Canadese Rockies. Een klein ski-oord met sfeervolle hotels en restaurants. Als je je rondreis in Calgary start, is Banff je eerste kennismaking met de Rocky Mountains. Zodra je Calgary uitrijdt, komen de eerste wit besneeuwde bergpieken je al tegemoet. Er wacht je nog veel meer moois in het nationale park. Het landschap wordt afgewisseld met bergen, naald- en loofbossen en diepblauwe meren. Lake Louise en Lake Moraine zijn de bekendste meren van het park en de ideale plek om een mooie wandeling te maken.  

Een ander bekend hoogtepunt zijn de Columbia Icefields. In de zomermaanden kun je over het ijs van deze gletsjer wandelen. Vergeet tijdens deze excursie je zonnebril niet mee te nemen, want de zon weerkaatst enorm op het witte sneeuwdek.  

Bekijk hier onze excursie naar de Columbia Icefields. 

De prachtige Rocky Mountains in Canada

8. Jasper National Park, West-Canada

Vanuit Banff, en via de Columbia Icefields, kom je uit in Jasper National Park. Ook in dit park domineren de witte bergpieken, loofbomen en meren. Er is ontzettend veel wild te spotten in Jasper. Van grizzlyberen tot dikhoornschapen, poema's en elanden. Laat de wandelschoenen vandaag even voor wat het is en ontdek het gebied te paard. Je hobbelt door de bospaden en komt langs de mooiste meren. Uiteraard is er genoeg tijd voor een aantal mooie fotostops 

Spirit Island in de Rocky Mountains, Canada

9. Yoho National Park, West-Canada

Vlakbij Banff National Park ligt Yoho National Park. In dit park ligt een verborgen schat: Emerald Lake. Dit meer is omringd door hoge bergpieken, werkelijk een parel in de Rockies. Maar voor ons zijn er nog twee mooie meren te vinden in Yoho, Lake Mc. Arthur en Lake O’hara. Dit laatste meer is alleen niet gemakkelijk te bereiken. Je kunt kiezen voor de 11 kilometer (heenweg) lange wandeling of met de shuttlebus afreizen naar het meer. Zorg wel dat je op tijd bent en vooraf reserveert.  

In Yoho National Park vind je ook een aantal watervallen. Wapta Falls, Takakkaw Falls en Seven Veils Falls zijn onze favoriet. 

Het groene meer van Yoho National Park, Canada

10. Mount Robson Provincial Park, West-Canada

In de Canadese Rockies ligt Mount Robson Provincial Park. Je kunt het park het beste bereiken na je bezoek aan Jasper National Park. Vanuit Jasper is het maar een klein half uurtje rijden over de Yellowhead Highway. Direct valt je de hoogste berg van Canada, Mount Robson, op. Veel reizigers maken een snelle fotostop en vervolgen direct hun weg naar Clearwater. Maar als je niet aan tijd gebonden bent, is het een aanrader om hier wat langer te blijven. In dit nationale park kom je oog in oog met canyons, gletsjermeren en wit besneeuwde bergtoppen. Echt een gebied voor wandelaars. Zo zijn er hier ook diverse wandelroutes uitgezet. Van korte tot meerdaagse tochten. Een ruig en ongerept gebied wat meer dan de moeite waard is om langer te stoppen.  

Mount Robson, de hoogste berg van Canada

En zo zijn er nog vele andere plekken op te noemen waar je zeker een bezoek aan kunt brengen. Canada is na Rusland het grootste land ter wereld en daarom niet in één keer te ontdekken. Doe meer inspiratie op en bekijk ons aanbod rondreizen naar Canada of vraag een reisvoorstel op maat aan.  

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Spirit Island Lake Maligne Jasper Canada
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights West-Canada Fly Drive Canada
  • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Canada-Vancouver-uitzicht-vanuit-watervliegtuig-bij-zonsondergang
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Grand Tour West-Canada Fly Drive Canada
  • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
canada-vancouver-island-campbell-river-big-animal-encounters-excursie-orka
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 11
Short Break Vancouver en Vancouver Island Individuele rondreis Canada
  • Gezellig Vancouver en omgeving
  • Ongerepte natuur, beren en walvissen op Vancouver Island
  • Incl. vervoer en centraal gelegen hotels

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding