Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Top 8 bezienswaardigheden Canada

Gepubliceerd: 03/01/2022

Canada is het op een na grootste land ter wereld en er is ontzettend veel te beleven en te ontdekken. Je reist van sfeervolle, grote steden naar natuurparken en langs indrukwekkende uitzichten. De verscheidenheid aan landschappen is enorm en je maakt kennis met prachtige ongerepte natuur. Leuke ideeën voor jouw bucketlist hebben we op een rij gezet.

1. Toronto – Niagara Falls

Toronto, ook wel de Big Apple van Canada genoemd. Het is één van de meest bekende steden van Canada en je kunt je hier dan ook prima een aantal dagen vermaken. Maak een stadstour door Toronto en schuif 's avonds aan in een gezellige bar bij Kensington Market. Voor ons de leukste wijk in Toronto. Vanaf de CN-Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad en het bijwonen van een ijshockeywedstrijd is hier een aanrader.  
 
Op 1,5 uur rijden van Toronto vind je de wereldberoemde Niagara falls. Al lopend naar de watervallen hoor je het water met groot geschut naar beneden vallen. Loop achter de watervallen langs, laat je natregenen op de Hornblower-boot of geniet van een panoramisch uitzicht vanuit een helikopter. Prachtige watervallen die je zelf wilt ontdekken.

De indrukwekkende Niagara Falls in Canada

2. Montréal

Montréal is gelegen aan de oostkust en de tweede grootste Franssprekende stad in Canada. Enkele hoogtepunten in deze metropool zijn La Vie Souterraine (oftewel de ondergrondse stad) en Oud-Montréal waar kunstenaars de mooiste schilderijen maken. De stad is bekend vanwege Basilique du Notre Dame. De basiliek is prachtig versierd met blauwe en gouden accenten. Een waar plaatje! Voor het mooiste uitzicht over de stad breng je een bezoek aan Parc du Montréal. Beklim de 254 traptreden van Mont Royal en geniet van een fenomenaal uitzicht! Vanaf de top word je beloond met uitzicht op de vele wolkenkrabbers en de Saint-Laurent-rivier.

Een gezellig straatje in het oude stadscentrum van Montreal, Canada

3. Atlantisch Canada

Ben je al eens in Canada geweest of wil je eens een andere kant van Canada bezoeken? Dan is een rondreis door Atlantisch Canada een aanrader. Een minder bekend gebied waar verlaten kustlijnen, fjorden en pittoreske vissersdorpen te vinden zijn. Maar waar ook ijsschotsen voorbij drijven, je vanaf de kust al walvissen kunt spotten en je over de mooiste kustroutes rijdt. In vroeger tijden leefden in dit deel van Canada inheemse stammen, een gebied met een rijke historie.

Walvissen spotten in Atlantisch Canada

4. De vele meren van de Rocky Mountains

Van Banff tot aan Jasper vind je de indrukwekkende Rocky Mountains. De Canadese Rockies biedt een scala aan wit besneeuwde bergtoppen, kilometerslange bossen, wildlife en de mooiste meren. De drie mooiste zijn Lake Louise, Moraine Lake en Peyton Lake. Als je de foto's van deze meren opzoekt, denk je dat de kleuren van het meer gefotoshopt zijn. Maar niets is minder waar. De kleuren zijn in het echt net zo diepblauw en turquoise van kleur. Wandel langs de meren of loop naar boven op zoek naar de mooiste uitzichtpunten. Neem een picknickmand mee en geniet tijdens de lunch van een waanzinnig uitzicht. Een echte aanrader!

Het prachtige Moraine Lake in Canada

5. Columbia Icefield

Vanaf Lake Louise naar Jasper rijd je over de beroemde Icefields Parkway en kun je onderweg de grote sneeuw- en ijsvlakte van het Columbia Icefield bezoeken. Dit is één van Canada’s meest spectaculaire routes met fantastische uitzichten! 
 
Bij Columbia Icefield kun je een tocht maken over de Athabasca-gletsjer. Ben je een avonturier in hart en nieren? Dan hebben wij nog een geweldig bucketlistidee om jouw rondreis West-Canada compleet te maken: een helikoptervlucht naar de beroemde Three Sister Peak! Dit gebergte staat bekend als ideale plek om te fotograferen met spectaculaire uitzichten op de uitlopers en prairies van Canada.

Wandel over Columbia Icefields in Canada

6. Kamloops

De Trans-Canada Highway is de langste snelweg ter wereld en loopt van Oost naar West-Canada. Een van de mooiste delen is voor ons de weg van Vancouver naar Kamloops, richting de Rocky Mountains. Je rijdt over gigantische bergpassen en onderweg passeer je witte bergtoppen, gletsjers en kloven. Een fotogenieke rit! In Kamloops wachten nog meer indrukwekkende uitzichten op je.

Wandelpad bij Columbia Icefield, Canada

7. Whistler

Het gehele jaar door een populaire plek. Whistler is een sfeervol ski-oord waar 's winters duizenden mensen naartoe komen om te skiën. Ook als de sneeuw gesmolten is, is Whistler nog steeds een leuke plek om te bezoeken. De skigondels brengen je in de zomer naar grote hoogte zodat je geniet van een weids uitzicht over de omringende bergen. Maak prachtige wandelingen door het gebied of zoek de spanning op. Wat dacht je van bungeejumpen, ziplinen of raften? Er is ontzettend veel te doen in de omgeving.

Vlieg in een watervliegtuig boven de bergtoppen van Whistler, Canada

8. Vancouver Island

Een eiland dat een bestemming op zich is. Op Vancouver Island ontdek je ongerepte natuur, wildlife en koloniale steden. Vancouver Island wordt ook wel ‘zalmenhoofdstad van de wereld’ genoemd. Van eind augustus t/m half oktober vindt hier dan ook een waar spektakel plaats als vele beren op zoek gaan naar deze lekkernij. Op vele plekken kun je beren en walvissen spotten en heerlijk wandelen. Echt een aanrader om te bezoeken!

Zalmen worden gevangen door de beren van Vancouver Island, Canada

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt naar Canada? Wil je nog meer informatie over dit veelzijdige land? Neem een kijkje bij onze rondreizen Canada of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Spirit Island Lake Maligne Jasper Canada
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights West-Canada Fly Drive Canada
  • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Canada-Vancouver-uitzicht-vanuit-watervliegtuig-bij-zonsondergang
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Grand Tour West-Canada Fly Drive Canada
  • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
canada-vancouver-island-campbell-river-big-animal-encounters-excursie-orka
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 11
Short Break Vancouver en Vancouver Island Individuele rondreis Canada
  • Gezellig Vancouver en omgeving
  • Ongerepte natuur, beren en walvissen op Vancouver Island
  • Incl. vervoer en centraal gelegen hotels

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding