Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan

Gepubliceerd: 10/10/2022

Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden zowel avontuur in de vorm van jeepsafari’s als overnachtingen onder een sprookjesachtig mooie sterrenhemel. Slenter door een doolhof van nauwe straatjes in de witte hoofdstad Muscat, op zoek naar verscholen koffietentjes. Of trek de wandelschoenen aan en verken de spectaculaire rotsformaties van de Hajar-bergen. Een verrassend groen hart met dadelpalmen en citrusbomen dat contrasteert met een grillige kust van rotsen en uitgestrekte witte zandstranden. Een land vol verrassingen en afwisseling, met een altijd warme gastvrijheid. Lees gauw verder en ontdek de tien meest bijzondere ervaringen tijdens een rondreis Oman!

Lokale Omani zitten bijelkaar in Nizwa, Oman

1. Ontdek de knusse hoofdstad Muscat

Geen uitgestrekte stad met wolkenkrabbers, maar een kleinschalige stad met een knus karakter, sierlijke gebouwen en een wirwar van smalle straatjes. Ga lopend op verkenningstocht door de oude stad en ontdek traditionele koffietentjes, winkeltjes met kleurrijke koopwaar en heerlijk geurende wierook. Muscat ademt gastvrijheid en vriendelijkheid.

’s Avonds is het leuk om de Corniche te bezoeken, een boulevard met statige gebouwen langs het water gelegen tussen de haven en een wijk met een aantal hotels. Net buiten Muscat tref je een aantal luxueuze resorts die prachtig gelegen zijn tussen de grillige bergen en de zee. Hoewel je je daar echt weg van alles waant, ben je binnen 45 minuten in de stad en kun je het beste van beide kanten van Muscat goed met elkaar combineren!

Nieuwsgierig wat je nog meer in Muscat kunt doen? Lees ons blog over ‘Wat te doen in Muscat’.

De Sultan Qaboos moskee in Muscat, de hoofdstad van Oman

2. Duik in een zinkgat bij Bimmah Sinkhole

In Oman kun je niet alleen een zinkgat van dichtbij bewonderen, je kunt er zelfs in zwemmen! Op slechts zo’n anderhalf uur rijden ten zuiden van de hoofdstad Muscat vind je Bimmah Sinkhole, een uitgesleten gat in de rotsen vol met helder water. Het is een heerlijke stop voor een verfrissend dipje. Bimmah Sinkhole is goed te combineren met het witte zandstrand van Finns Beach, dat er vlakbij is gelegen.

Het helderblauwe Bimmah Sinkhole in Oman

3. Wadi Tiwi

Wadi’s komen op veel plaatsen voor in Oman, het zijn meestal opgedroogde rivierbeddingen. Maar ook zijn er veel wadi’s met kraakhelder, koel water, omringd door veel groen. Deze kloven zijn ware oases en nodigen uit om als fotogeniek rustpunt te dienen na een stuk rijden. Wadi Tiwi is er zo eentje, een smalle en diepe kloof van wel 30 kilometer lang. Je kunt de wadi inrijden en passeert allerlei dorpjes die langs de rivier zijn gelegen. Uiteraard kun je er ook genieten van een koel dipje.

Het kraakheldere groene water van Wadi Tiwi, Oman

4. Ontmoet een zeldzame zeeschildpad

Nabij het kustplaatsje Sur bevindt zich het Ras al Jinz schildpaddenreservaat. Op de stranden in deze omgeving komen de bedreigde groene zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Je kunt hier ’s avonds met een ranger op pad om deze prachtige, unieke dieren van dichtbij te zien. Helaas is het nooit een garantie, maar de zoektocht op het strand is al een bijzondere gebeurtenis op zich.

Een zeelschildpad kruipt naar de zee in Oman

5. Slaap in een tent in de woestijn

In het hart van Oman strekken de woestijnduinen zich uit. In dit magische landschap vind je enkele accommodaties in de vorm van traditionele tentenkampen. Geniet van een gezellige sfeer rondom een uitgebreid buffet en de waanzinnig mooie zonsondergang die vervolgens plaatsmaakt voor een flonkerende sterrenhemel. Extra leuk is de mogelijkheid om een verblijf te combineren met surfen op de zandduinen of een ritje maken op een kameel.

Een ritje met een 4-WD door de woestijn van Oman

6. Proef de sfeer van vroegere tijden

Nergens leeft de rijke historie van Oman zo als in Nizwa. De stad heeft een imposant fort en vormt samen met de kastelen en forten van nabijgelegen plaatsjes het culturele hart van Oman. Een wandeling door de stad is als een wandeling door de tijd. Bij het fort kun je via een steile trap de toren en muren beklimmen; je wordt beloond met een lekker briesje en een weids uitzicht over een groene oase van dadelpalmen. In de kleurrijke Nizwa-souk kun je kennismaken met dadels en allerlei andere lokale lekkernijen.

Nizwa Oman

7. Sta op de hoogste berg van Oman

Achter Nizwa doemen de ruige bergen van het Jebel Akhdar massief op. De hoogste berg heet Jebel Shams en is maar liefst 3.028 meter hoog. Als je erheen rijdt word je omgeven door een ruig, rotsachtig landschap, waarin je ook wordt verrast door groene boomgaarden met citrus- en fruitbomen. Vanaf de Jebel Shams heb je een geweldig weids uitzicht over de spectaculaire Wadi Nakr, de Grand Canyon van Oman. Als je een nachtje in de bergen slaapt en je hebt goede wandelschoenen bij je, dan kun je een pittige trekking langs de rand van de kloof maken, de zogenaamde Balcony Walk.

Genieten van het weidse uitzicht bij Jebel Akhdar, Oman

8. Watervallen en rijstterrassen

In het zuidelijke deel van Oman vind je de deelstaat Dhofar, met als hoofdstad Salalah. Dit ‘groene hart’ van Oman is een stuk minder bekend dan de rest van het land, maar biedt een uniek en verrassend landschap met groene bergen, palmenbossen, watervallen en zelfs rijstterrassen! Reis je in onze zomermaanden, en dan met name in juli of augustus, dan is Salalah een ontzettend leuke aanvulling op het programma. De weelderig begroeide omgeving bij de Ayn Athum-watervallen is de perfecte plek voor een picknick. En wellicht spot je dan ook nog kamelen op het gras!

De watervallen bij Salalah in Oman

9. Fjorden en dolfijnen

Musandam is een schiereiland in het noordelijkste puntje van Oman. Het wordt gescheiden van de rest van Oman door de Verenigde Arabische Emiraten en is landschappelijk geheel anders dan de rest van het land. Vanwege de fjorden langs de kust wordt Musandam ook wel het ‘Noorwegen van Arabië’ genoemd. De populairste excursie is een boottocht voor de kust met een traditionele Arabische ‘dhow’. Je bewondert de hoge wanden van de kuststrook en je kunt heerlijk zwemmen en snorkelen in het heldere water. En reis je tussen december en juni, dan is er een grote kans op het spotten van dolfijnen.

Een boottochtje over het water van Musandam in een traditionele Dhow, Oman

10. Rijd met je eigen 4-WD naar Dubai!

En als je al die bijzondere ervaringen in Oman van je lijstje hebt afgestreept, dan kun je altijd nog de grens over rijden naar het mondaine Dubai, met een indrukwekkende skyline van de spectaculairste wolkenkrabbers. Dan waardeer je echt hoe authentiek Oman is gebleven.

De Burj Khalifa in Dubai

Komt Oman nu ook op jouw bucketlist? Neem voor nog meer tips contact met ons op of neem een kijkje bij onze rondreizen Oman.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
oman-bimmah-sinkhole-closeup
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 11
Oman Highlights Fly Drive Oman
  • Zelf rijden met een 4-WD auto door het veelzijdige Oman
  • Ontdek oude forten, ruige bergen en schilderachtige wadi’s
  • Bij havenplaatsje Sur op zoek naar zeeschildpadden
oman-weg-naar-sur-door-de-ruige-bergen
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 9
Discover Oman Fly Drive Oman
  • Zelf rijden met een 4-WD auto door het veelzijdige Oman
  • Ontdek oude forten, ruige bergen en pittoresk havenplaatsjes
  • Schilderachtige wadi’s, oases in de omringende natuur
Jebel Shams gebergte Oman
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 11
Oman Highlights Individuele rondreis Oman
  • Ontdek oude forten en de ruige bergen van Jebel Akhdar
  • Bij havenplaatsje Sur op zoek naar zeeschildpadden
  • Schilderachtige wadi’s, oases in de omringende natuur

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding