Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Wat te doen in japan? 10 absolute must do's

Gepubliceerd: 03/03/2023

Japan is ongekend populair. Dit komt ongetwijfeld door de combinatie van traditioneel versus modern. Maar ook de prachtige cultuur en gewoonten, de afwisselende natuur en het eten spreken veel mensen aan. Nergens ter wereld vind je zo’n perfecte samensmelting van oude en nieuwe cultuur.

Ga jij naar Japen of staat dit land op jouw bucketlist? Wij hebben alvast tien dingen om te doen in Japan voor je op een rijtje gezet.

Modern vs traditioneel

Bezoek wereldsteden als Tokyo, Kyoto en Osaka. Dan zie je pas hoe groot het contrast is tussen moderne technologie en traditie. Maar, je komt er ook al snel achter dat het een ultramoderne façade is waarachter een zeer conventionele wereld vól oeroude gebruiken en behoorlijk strenge gedragsregels schuil gaat. En dat is nou juist hetgeen wat Japan zo interessant maakt.

japan-osaka-by-night

Slapen in een ryokan

Om de traditionele levensstijl en gastvrijheid van de Japanse bevolking echt mee te maken, is overnachten in een ryokan een absolute must. Het is een soort familiehotel, maar dan helemaal in Japanse stijl gebouwd en ingericht. Bij binnenkomst stap je in de slippers die al voor je klaarstaan en trek je een yukata aan, een soort kimono. Ga je echter een kamer in, dan laat je je slippers bij de deur staan en ga je op je blote voeten naar binnen. Geniet van de kaiseki ryori (de Japanse haute cuisine) en de serene en ontspannen sfeer. Een overnachting en alles wat erbij hoort maken het tot een onvergetelijk ervaring.

Japan-traditionele-luxe-ryokan-slapen  Japan-Ryokan-Onsen

Ontspannen in de onsen

Slaap je in een ryokan, dan is het gebruikelijk dat je voor het avondeten in bad gaat. Deze gemeenschappelijke baden, onsen, zijn rond de 40 graden Celcius en het warme water werkt ontspannend en reinigend. Ze zijn vaak niet privé, maar mannen en vrouwen zitten wel apart. Tip: zorg ervoor dat je de regels volgt voordat je het bad in stapt.

Vergeet de NS, neem de Shinkansen

Reis met de Shinkansen hogesnelheidstrein. Je zoeft moeiteloos en razendsnel van de ene naar de andere locatie terwijl je je onderweg vergaapt aan het prachtige landschap. En vertraging heb je zelden, want nergens ter wereld is het vervoer zo goed geregeld als in Japan.

japan-Shinkansen-trein-mount-fuji

Trek de natuur in

De natuur van Japan mag op zijn zachtst indrukwekkend en divers worden genoemd. De weelderige Japanse Alpen heeft toppen van rond de 3000 meter. Hier werden in 1998 zelfs de olympische winterspelen gehouden. Maar ook de vulkanische landschappen met thermale baden en de minder bekende Iya vallei. Hier maak je fantastische wandelingen langs de mooiste watervallen en steek je de rivieren over via karakteristieke touwbruggen. Een bezoek meer dan waard!

japan-kumamoto-mount-aso-waterval  japan-mount-fuji-bloesem

Ben je tussen eind maart en begin mei in Japan, dan bof je. Dan is namelijk de Japanse kersenbloesemperiode. Probeer dan een hanami bij te wonen. Dit zijn picknicks of feesten onder de sakurabomen. Vooral de hanami’s die ’s nachts worden gehouden zijn heel bijzonder. Er hangen dan lantaarns in de bomen wat het kijken naar de bloesems nog sprookjesachtiger maakt.

Maak dé sumo experience mee

Alleen in Japan wordt sumoworstelen professioneel beoefend. Het is een oude sport die al in het jaar 500 werd gespeeld en het heeft diepgewortelde rituelen en tradities die het leven van de sumoworstelaar heden ten dage nog steeds bepalen. Ook wonen de worstelaars afgezonderd van de rest van de samenleving. Een sumo-toernooi (of training) bijwonen is ook zo’n Japan-experience die je mee wilt maken. Er is een jaarlijks rooster met locaties, dus check vooraf waar een toernooi plaatsvindt. Meer lezen over deze bijzondere sport? Lees ons blog: Het leven van een sumoworstelaar.

japan-sumo-training

Geisha vs maiko

De algemene benaming is geisha, maar in de regio Kyoto wordt deze hoog opgeleide vrouw in de kunst van muziek, dans en amusement een geiko genoemd en in de regio Niigata een geiki. Een maiko daarentegen is een ‘leerling geisha’.
Het verschil tussen een geisha en maiko is heel groot, als je weet waar je op moet letten. In het algemeen kun je zeggen dan een maiko veel meer make-up gebruikt en opvallende accessoires draagt. Dit omdat zij nog jong en ‘speels’ is. Een geisha oogt meer ingetogen, volwassener.
In Kyoto heb je de meeste kans om een geisha of maiko tegen te komen. Je moet dan wel snel zijn met een foto, want voor je het weet zijn ze alweer verdwenen. Lukt het jou een geisha en maiko van elkaar te onderscheiden?

japan-kyoto-maiko-geisha  japan-thee- ceremonie

Theeceremonie in tempel

Aan tempels geen gebrek in Japan. Alleen Kyoto heeft er al meer dan 2000. En geen enkele tempel is hetzelfde. De oudste tempel van Japan is Hōryū-ji, in het Ikoma-district. Deze tempel is nog volledig intact en is vanuit Nara, de voormalige keizerlijke hoofdstad, het best te bezoeken. Er zijn ook tempels waar je een traditionele theeceremonie kunt meemaken, zoals in de beroemde Byodoin tempel. Een geweldige beleving.

Rust en eenvoud

Laat je tijdens een bezoek aan een Japanse tuin verrassen door haar rust en schoonheid. Je zult merken dat je zelf ook helemaal zen wordt. De tuinen zijn wonderschoon en worden perfect onderhouden. Er zijn tsukiyama’s, karesansuis en chaniwa’s. Elk met een eigen uitstraling en doel. Japanse tuinen zijn wereldberoemd om hun unieke aanleg in de balans tussen planten, rotsen en waterpartijen. Eenvoud is tot een kunst verheven.

japan-kyoto-rotstuin

No dipping please

Sushi eten op zijn Japans is niet zoals wij dat veelal kennen van het all-you-can-eat-concept. En het mengen van de wasabi door de sojasaus of het dippen van je sushirol in de sojasaus kan écht niet en is zelfs onbeleefd. Kijk de etiquette van het sushi eten af bij de Japanners en bestel dan vooral sushi’s die je nog niet kent. Volg voor dé echte sushi ervaring een shushi kookles, van een echte sushi chef. Wat zullen die lekker smaken… Itadakimasu.

japan-sushi-eten  

Ook een onvergetelijke rondreis naar Japan maken? Kijk eens bij onze voorbeeldreizen, neem contact met ons op of vraag direct een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Maiko Geisha in de wijk Gion in Kyoto
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Japan Highlights Individuele rondreis Japan
  • Bezoek aan de wereldstad Tokyo
  • Sneeuwaapjes in Yudanaka in de winter
  • Mount Fuji
Mount Fuji in Japan
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Best Deal Japan Sushi en Samoerai Individuele rondreis Japan
  • Bezoek aan de wereldstad Tokyo
  • De vulkanische wereld van Hakone
  • Overnachting in Ryokan
Japan
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 22
Verborgen Plekjes van Japan Individuele rondreis Japan
  • De heilige berg Mt. Koya inclusief tempelovernachting
  • De wonderlijke vulkanische wereld van Aso Kuju national park
  • Meerdere overnachting in traditionele ryokans, inclusief diners

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding