Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Corona maatregelen in Kenia

Algemene informatie

Reisbeperkingen Kenia

De grenzen van Kenia zijn open voor toeristen. Er gelden slechts enkele inreisregels. Zo moet je negatieve PCR-testresultaten kunnen laten zien die niet ouder zijn dan 96 uur op het moment van inchecken voor je vlucht naar Kenia. Dit is geldig voor iedereen van 5 jaar en ouder. Ook moet je online een gezondheidsverklaring invullen vóór vertrek naar Kenia. Hierna ontvang je een QR-code die aan de officials moet worden getoond bij aankomst in Kenia. Blijf je 14 dagen of langer in Kenia, dan krijg je 14 dagen na aankomst via de ‘Jitenge App’ of via SMS vragen over uw gezondheid van het Ministerie van Gezondheid van Kenia, die je moet beantwoorden.


Veelgestelde vragen

Zijn de grenzen van Kenia open?

De grenzen van Kenia zijn geopend voor toeristen, echter de kleurcode vanuit de Nederlandse overheid voor Kenia is oranje. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de inreisregels houden.

Kenia kent geen verplichte quarantaine bij aankomst, zolang je een negatieve PCR-test kunt laten zien en de QR-code van je gezondheidsverklaring. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

Welk code reisadvies krijgt Kenia?

Kenia heeft van de Nederlandse overheid kleurcode oranje gekregen. Reizen is mogelijk, maar wordt afgeraden. Dit betreft een advies. De keuze om op vakantie naar Kenia te gaan is aan jezelf. Bereid je reis daarom goed voor.

Terugkeer naar Nederland
De Keniaanse overheid verplicht vertrekkende reizigers de resultaten van een COVID-19-testuitslag te verifiëren via het Trusted Travel systeem. Via dit systeem moet je een Trusted Travel Code aanmaken en aan de Keniaanse autoriteiten laten zien bij vertrek.

Als je terugreist naar Nederland, heb je een coronabewijs nodig. Dit betekent dat je 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien.
 • Een testbewijs. Je negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Je negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud bij aankomst.
 • Een herstelbewijs. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Je herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

Kinderen t/m 11 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

Welke maatregelen gelden er in Kenia?
Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in alle openbare ruimtes en in het openbaar vervoer.

Mondkapjes kinderen Vanaf 5 jaar verplicht in openbare ruimtes.

PCR test verplicht?  Alle reizigers van 5 jaar en ouder (ook als je volledig gevaccineerd bent) dienen een negatieve PCR-test te kunnen laten zien. Deze test mag bij aankomst in Kenia niet ouder zijn dan 96 uur. Sneltesten zijn niet toegestaan. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn, dienen dit te bewijzen door hun vaccinatie-certificaat mee te nemen en deze te laten zien.
Vrijstelling PCR test

Niet van toepassing. Bij terugkomst in Nederland moet iedereen van 12 jaar en ouder een negatieve PCR test kunnen overleggen.

Gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Ook moet je online een gezondheidsverklaring invullen vóór vertrek naar Kenia. Hierna ontvang je een QR-code die aan de officials moet worden getoond bij aankomst in Kenia.

Is een negatieve PCR-test vereist om Kenia binnen te komen?

Ja, alle reizigers van 5 jaar en ouder dienen een negatieve PCR-test te kunnen laten zien, ook als men al volledig gevaccineerd is. Deze test mag bij aankomst in Kenia niet ouder zijn dan 96 uur. Sneltesten zijn niet toegestaan.

  

Reizen na Corona

Uiteraard zetten wij jouw gezondheid en veiligheid voorop wanneer je op reis gaat. Daarom hebben wij met onze lokale partners duidelijke afspraken gemaakt om je te informeren over de regels omtrent Corona in het land waar je reist. Wij blijven tijdens de reis in contact met jou en in geval van wijzigingen van regels of situaties zal er actie worden ondrnemen. Zo kun je zorgeloos van jouw reis genieten.

Onze reizen zijn op individuele basis en je reist daaom altijd met je eigen gezelschap, met zoveel mogelijk privé vervoer

Wil jij meer informatie of heb je vragen over de reismogelijkheden in Kenia? Of wil je weten hoe het zit met de regels ontstaan door Corona? Neem vrijblijvend contact op met één van onze Kenia specialisten. Wij helpen je graag verder!

VAKANTIE KENIA

Coronaproof op reis met 333travel

 • Gratis repatriëring bij calamiteiten zoals covid19.
 • Uitsluitend individuele reizen (geen groepsreizen)
 • Ontdek de mooiste verborgen plekjes, geen massa toerisme.
 • Waar mogelijk verblijf in kleinschalige hotels.
 • 100% zorgeloos genieten, alles is tot in de puntjes geregeld
 • Vooraf, tijdens en na uw vakantie persoonlijk contact en 24/7 service.
 • Complete privé rondreizen met eigen huurauto/minibus  met chauffeur/gids. 
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: +31 348 - 44 19 51

Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Kenia
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Kenia
Anne 333travel
Onze experts Anne Expert-Kenia

Populaire reizen naar Kenia

Bekijk meer >
Severin Sea Lodge aan Bamburi Beach in Kenia
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Best Deal Safari & Strand Strandvakantie en korte safari
 • Geniet van een ontspannen strandvakantie aan Bamburi Beach
 • Verblijf in een sfeervol resort in traditionele Afrikaanse stijl
 • Maak tussendoor een driedaagse safari naar Tsavo National Park
Olifant gooit rood zand in Kenia
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Pracht & Praal van Kenia Privé Privé rondreis Kenia
 • De Samburu Five in Samburu
 • Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Conservancy
 • De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara
Groep leeuwen in de Masai Mara in Kenia
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Savannes & Strand Privé rondreis Kenia
 • De Big Five en schitterende savannes in de Masai Mara
 • Entreegelden voor de parken inclusief
 • Eindig de reis met een heerlijke strandvakantie

Meer over ons

333travel
Hoe wij werken

In 6 stappen naar jouw droomreis

Veelgestelde vragen 333travel
Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vraag

reviews 333travel
Reviews

Wat onze reizigers over ons zeggen

  

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding