Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Inle Lake

Myanmar

Het Mystieke Inle Meer

Het hooggelegen Inle Lake biedt een natuurschoon, zoals je op weinig andere plaatsen gezien heeft. De uitgestrektheid van het meer, de bergen eromheen en de verschillende vis- en diersoorten die alleen hier voor komen, maken deze plaats bijzonder. Het meer is zo’n 22 km lang en 11 km breed en vormt één van de belangrijkste hoogtepunten van de Shan Staat.

Visser op het Inle Meer

Inthar bevolking

Gelegen middenin de Shan heuvels, is dit mystieke meer het thuis van de inheemse Inthar bevolking, die beroemd zijn vanwege hun eigenaardige manier van roeien. De vissers roeien namelijk met 1 been, zodat zij hun handen vrij houden om te vissen. Echter, in de omringende bergen leven diverse bergstammen, waaronder de Palaung, Pa O en Shan bevolking. De beste plaats om de vele kleurrijke bergvolkeren bij elkaar te zien is een bezoek aan de 5-daagse markt. Om de 5 dagen is er markt in een andere plaats rondom het meer. Dan komen de diverse stammen uit de bergen samen om hun vele producten met elkaar te verhandelen. 

Traditionele markt Inle Lake Myanmar

Waterhyacinthen en Lotusplantages

Vervoer op het meer gaat voornamelijk per kleine lokale bootjes en de mensen wonen in eenvoudige huizen op palen in het meer. Behalve vissen wordt er ook veel landbouw bedreven, maar dit gebeurt wel op een bijzondere manier, namelijk op drijvende plantages in het meer. Doordat het meer niet zo diep is, valt een groot deel van het meer droog tijdens periodes met weinig regen. De drijvende plantages maken het dus mogelijk om het gehele jaar door gewassen zoals bijvoorbeeld tomaten, bonen, kool en betelnoot te verbouwen. Verder zijn de waterhyacinth- en lotusvelden erg belangrijk. Van de waterhyacinth worden o.a. mandjes en meubels gemaakt. Van de stelen van de lotus plant wordt een soort garen gespint, om speciale ceremoniële kleding van te maken.

Nyaung Shwe

Om naar het Inle Lake te gaan, kun je naar de plaats Heho vliegen. Echter de toegangspoort tot het meer is het plaatsje Nyaung Shwe, een leuk dorpje om te verblijven en rond te struinen. Er zijn verschillende tempels en kloosters te bezoeken en uiteraard kun je vanhier een excursie over het meer maken. Je kunt echter ook in een accommodatie op het meer slapen, waarbij jouw kamer veelal, net als de lokale huizen, op palen in het water staat. Hier kun je van de natuuur, rust en stilte van het meer genieten. 

Belangrijk
Vanwege de hoge ligging van het Inle meer, kan het er in bepaalde delen (oktober-februari) van het jaar fris worden. Houd hier rekening mee tijdens het inpakken van jouw koffer.

Alles over Myanmar

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: +31 348 - 44 19 51

Arnold
Onze expert Arnold Expert-Myanmar

Rondreizen naar Inle Lake

Alle reizen >
Birmese vrouw met Thanaka op het gezicht Myanmar
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Best Deal Myanmar Individuele rondreis Myanmar
 • Wandel door koloniaal centrum van Yangon
 • Tempelvlakte van Bagan en bruisend Mandalay
 • Schilderachtige omgeving van het Inle Lake
Mandalay U Bein brug Myanmar
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 18
Verborgen plekjes van Myanmar Individuele rondreis Myanmar
 • Diepere kennismaking met het authentieke Birma
 • Oude hoofdsteden Mandalay, Amarapura, Ava en Mingun
 • Boottocht over de Irrawaddy rivier en tempels van Bagan
Myanmar Birma Inle Lake been roeien
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 18
Highlights Myanmar Combinatiereis Myanmar en Thailand
 • Gouden Shwedagon in Yangon en tempels van Bagan
 • Betoverend Inle Lake, bergvolken bij Kalaw en bruisend Mandalay
 • Strandverblijf in een 4* hotel in Hua Hin, Thailand

Ook naar Myanmar?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Myanmar
Alles
Alle periodes

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding