Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024

Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen te verkennen vanuit het comfort van je eigen auto? De vrijheid hebben om op elk moment te stoppen, een foto te maken van een adembenemend uitzicht of gewoon even te genieten van de rust en schoonheid van de natuur om je heen? We hebben hieronder alvast de mooiste autoroutes ter wereld uitgestippeld voor jouw volgende roadtrip!

Ruta 40 (Argentinië)

Ruta40Argentinie

De Ruta 40 in Argentinië is een van de meest legendarische wegen ter wereld en een droom voor elke avontuurlijke reiziger. Het is een van de langste snelwegen ter wereld. De weg strekt zich uit over bijna 5000 kilometer, van de zuidelijke punt van Patagonië tot de noordelijke grens met Bolivia, en doorkruist een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen.

Onderweg passeer je enkele van de meest indrukwekkende natuurlijke wonderen van Argentinië, waaronder het Los Glaciares National Park, thuisbasis van de beroemde Perito Moreno-gletsjer.  Een van de meest opvallende kenmerken van Ruta 40 is de afwisselende en vaak ruige natuur. Naarmate je noordwaarts reist, verandert het landschap drastisch. De route brengt je door de wijnregio's van Mendoza, waar je kunt stoppen om enkele van de beste Malbec wijnen ter wereld te proeven, te midden van prachtige wijngaarden en het indrukwekkende Andesgebergte op de achtergrond. Een  andere opmerkelijke stop  is de stad Salta, gelegen in het noorden. Hier komen de rijke cultuur en tradities van de Andes samen met de hartelijke Argentijnse gastvrijheid. De stad wordt omgeven door prachtige koloniale gebouwen, mooie pleinen en authentieke markten.

Panorama Route (Zuid-Afrika)

panorama Route

De panorama route in Zuid-Afrika is een schilderachtige route in de provincie Mpumalanga. Het biedt schitterende uitzichten op de blyde river Canyon. Langs de route kom je ook langs indrukwekkende geologische formaties zoals de Bourke’s Luck Potholes en de 3 Rondavels. Watervallen zijn een ander fascinerend aspect van de Panoramaroute. De Lisbon Falls en de Berlin Falls zijn twee van de mooiste watervallen in de regio. Maar de mooiste plek om te stoppen is God’s Window. Combineer deze route met een stop in het National Kruger Park voor spectaculaire game drives. Een leuke lunchplekis Harry’s Pancakes in Graskop waar je terecht kunt voor de lekkerste pannenkoeken.

Route 1 (IJsland)

route 1 De Ringweg, of Route 1, in IJsland is een adembenemende route die reizigers langs enkele van de meest spectaculaire landschappen van het land voert.Deze weg, die het hele eiland omsluit, biedt een fantastische kans om de unieke natuurlijke schoonheid en de belangrijkste hoogtepunten van IJsland te ontdekken. De route begint met de Golden Circle, waar je de historische Thingvellir National Park, de indrukwekkende Gullfoss-waterval en de Geysir geothermische gebied ontdekt. Vervolgens leidt de weg naar de zuidkust met zijn iconische zwarte zandstranden en de prachtige Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. Een ander hoogtepunt is het Vatnajökull National Park, waar je de grootste gletsjer van Europa en het schilderachtige gletsjermeer Jökulsárlón vindt. In het noorden tref je het Mývatn-gebied met unieke geothermische landschappen, en de ‘hoofdstad van het Noorden’ Akureyri met tal van culturele activiteiten en bezienswaardigheden. De reis eindigt met het Snaefellsnes-schiereiland, bekend om zijn diverse landschappen en de beroemde Snaefellsjökull-gletsjer.

Pacific Highway (Westkust Amerika)

pacific-coast-highway

Highway 1, ook wel Pacific Coast Highway genoemd, is één van de mooiste en iconische wegen ter wereld. De route is ruim 1.000 kilometer lang en loopt van San Francisco tot aan San Diego. De weg komt langs de mooie kust van de Pacific met sfeervolle stadjes en uitgestrekte stranden. Niet voor niets wordt de Highway 1 als de ultieme roadtrip van West- Amerika gezien.

 Enkele Hoogtepunten tijdens de route zijn de indrukwekkende kliffen van Big Sur en deMcway falls, een indrukwekkende waterval die rechtstreeks de Stille Oceaan in stroomt. Andere hoogtepunten zijn Monterey en het sfeervolle stadje Carmel, vol met kunstgalerijen, boetiekjes en gezellige restaurantjes. Stop ook zeker in Malibu, dat natuurlijk beroemd is om zijn mooie stranden. Hier kun je fantastisch surfen en genieten van de meest kleurrijke zonsondergangen.

Milford Road (Nieuw-Zeeland)

Milford Road Nieuw-Zeeland

Milford Road is de toegangsweg naar het beroemde Milford sound, gelegen in het fjordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De rit langs Milford road biedt panoramische uitzichten op berglandschappen, regenwouden, meren en watervallen. Het is een van de meest bijzondere routes ter wereld. Onderweg kun je een wandeling maken bij Key Summit, voor adembenemende uitzichten over de Nieuw-Zeelandse Fjorden. Het eindpunt van milford Road is Milford Sound, een majestueus Fjord, bekend om zijn steile kliffen watervallen en helder water. Maak hier zeker een boottocht.

Garden Route (zuid-Afrika)

Tuin route

De Garden Route, ook wel Tuinroute, is een fantastische en beroemde kustroute in Zuid-Afrika langs de zuidelijke kustlijn van de West-Kaap. Begin de reis vanuit Kaapstad om koers te zetten naar Hermanus dat bekend staat als de walvis hoofdstad van de wereld.

Vervolg de route langs de kust naar Mossel Bay waar je historische bezienswaardigheden zoals het Diaz museum kunt verkennen. Een volgende stop is Knysna, een sfeervol stadje met een kristal heldere lagune. Rij daarna verder naar Plettenberg Bay voor prachtige stranden. Als je van wandelen houd bezoek dan het Tsitsikamma National Park en loop hier over de iconische Storm River Bridge.

Route 66 (Amerika)

route 66

Route 66 is een van de oudste en meest iconische snelwegen van Amerika. De route begint in Chicago en eindigt in Santa Monica. Langs de route vind je veel historische steden, prachtige landschappen en typische Amerikaanse diners. Route 66 is doordrenkt met Amerikaanse cultuur en heeft invloed gehad op muziek, film en kunst. Tijdens deze roadtrip kun je 8 staten van je lijstje afvinken want je doorkruist Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.

Tioga Road (Amerika)

TiogaPassAmerika

Tioga Road, gelegen in het prachtige Yosemite National Park in Californië, is een adembenemende route die door een van de meest spectaculaire landschappen van Amerika loopt. Het werd oorspronkelijk gebruikt door inheemse Amerikaanse stammen zoals de Ahwahneechee en de Paiute als handelsroute en jachtgebied. Met hoogtepunten die variëren van  granieten pieken tot glinsterende alpine meren, beleef je een onvergetelijke roadtrip. Stop ook zeker bij Olmsted Point. Dit uitkijkpunt geeft een panoramisch uitzicht op de iconische granieten formaties van Yosemite, waaronder Half Dome en Clouds Rest. Op een hoogte van meer dan 3000 meter is Tioga Pass het hoogste punt op de Tioga Road en heb je hier adembenemende vergezichten over de omliggende bergen en valleien. Onderweg maakt je bovendien ook nog eens kans om zwarte beren te spotten.

Icefields Parkway (Canada)

Ice fields Parkway

Vanaf het schitterende Lake Louise strekt zich een spectaculaire weg uit in noordwestelijke richting: de Icefields Parkway. Deze iconische route, beschouwd als de mooiste van heel Canada en aangeduid als Alberta Highway 93, strekt zich uit over een afstand van 230 kilometer.

 Het is een absolute must om deze weg af te leggen tijdens een roadtrip door Canada. Een hoogtepunt waar je zeker moet stoppen is het felblauwe bergmeer Peyto Lake. Vanaf Peyto Lake Upper Viewpoint heb je een fantastisch uitzicht. Op de route ligt ook de Weeping Wall, een imposante rotswand waar talloze kleine watervallen naar beneden stromen. Op steenworp afstand van de Icefields Parkway vind je ook de Athabasca Falls die zich met een donderend geweld 23 meter naar beneden storten. Een adembenemend schouwspel van pure natuurkracht.

The Road to Hana (Hawaii)

Rod to Hana

Maui, een tropisch eiland op Hawaï, biedt een weelderige mix van regenwouden, uitgestrekte stranden en adembenemende vulkanische landschappen. Wil je dit betoverende eiland verkennen? Maak dan een prachtige tocht over de beroemde Hana Road, ook bekend als de Hana Highway. Deze iconische weg slingert zich als een kronkelend lint door regenwouden, langs kliffen en unieke kustlandschappen. Met meer dan 600 bochten en 59 smalle bruggen is elke kilometer een ontdekkingsreis op zich. Onderweg word je getrakteerd op prachtige vergezichten op azuurblauwe baaien en torenhoge watervallen. Neem een verfrissende duik in de Pacific en stop bij kleine dorpjes langs de weg om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van verse tropische lekkernijen bij lokale stalletjes.

Heb je na het lezen van dit blog ook zin om een roadtrip te maken? Laat je inspireren en bekijk onze Fly drive rondreizen of vraag direct een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Leewen in Zuid Afrika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Best Deal Zuid-Afrikaanse Pracht Fly Drive Zuid-Afrika
  • Kruger Park
  • Authentiek Swaziland
  • De ruige schoonheid van de Drakensbergen
Rotorua Nieuw Zeeland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Discover Nieuw-Zeeland Fly Drive Nieuw-Zeeland
  • Ontdek in 3 weken de mooiste hoogtepunten van Nieuw-Zeeland
  • Geisers, stoomgaten en veel cultuur in Rotorua
  • Bezoek het prachtige Abel Tasman National Park

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding