Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Riebeek-Kasteel: Charme in de Kaapse Wijnlanden

Gepubliceerd: 07/06/2024

Riebeek-Kasteel, gelegen in de idyllische Riebeek Vallei op 80 kilometer ten noordoosten van Kaapstad, behoort samen met zusterstad Riebeek West tot één van de oudste steden van Zuid-Afrika. Omringd door glooiende heuvels, wijngaarden en met de imposante Kasteelberg als achtergrond, heeft het schilderachtige Riebeek-Kasteel een heel ontspannen sfeer.

De vruchtbare Riebeekvallei trok in de loop der eeuwen tal van boeren aan. Je vindt in Riebeek-Kasteel niet alleen maar boerderijen. De stad heeft een charmant centrum met talloze sfeervolle winkeltjes, unieke restaurants, cafés en delicatessenzaken. Het doet denken aan het Toscane van Zuid-Afrika en trekt veel kunstenaars, artiesten en schrijvers. In de afgelopen jaren is de regio ook steeds populairder geworden onder toeristen en inwoners van Kaapstad die op zoek zijn naar een rustieke en ontspannen omgeving.  Proef hier de volle rode wijnen, overheerlijke olijven en struin door de straten op zoek naar gezellige bistro’s.

Riebeek-Kasteel Zuid-Afrika

Wat te doen in Riebeek Kasteel

  • Bezoek één van de lokale wijnboerderijen

Riebeek-Kasteel is omgeven door prachtige wijngaarden. Er zijn diverse wijnboerderijen te bezoeken. Het Kloovenberg Wine Estate is een échte familie-wijnboerderij en staat bekend om haar bekroonde wijnen. Je kunt hier een rondleiding door de wijngaarden en wijnkelder krijgen, wijn proeven in de proefruimte of dineren in het restaurant met uitzicht op de vallei. Of bezoek het historische Allesverloren Wine Estate, die al sinds 1696 wijn produceert.

zuid-afrika-riebeek-kasteel-wijnvelden

  • Proef van de olijven en olijfolie

De Riebeek-vallei staat ook bekend om haar olijven en olijfolie. Je kunt hier olijvengaarden bezoeken, olijfolie proeven en olijfolieproducten kopen.

zuid-afrika-riebeek-kasteel-olijven

  • Beklim de Kasteelberg

De Kasteelberg is een berg die uittorent boven Riebeek-Kasteel. Er zijn verschillende wandelpaden die naar de top leiden, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de vallei.

zuid-afrika-riebeek-kasteel-Kloovenburg

  • Bezoek een festival of markt

Cultuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken in Riebeek. Er worden gedurende het hele jaar diverse evenementen, waaronder kunstfestivals, muziekconcerten en markten georganiseerd. Bezoek het olijvenfestival in mei of proef verschillende lokale lekkernijen tijdens één van The Village Markets.

  • Wandel door de historische straatjes

Riebeek-Kasteel heeft een charmant centrum met een rijke historie die teruggaat tot de 17e eeuw. Wandel door de pittoreske straatjes en bewonder de prachtige koloniale gebouwen, zoals The Royal Hotel en de Nederduitse Gereformeerde Kerk.

zuid-afrika-riebeek-kasteel-straat

  • Gastronomisch genieten

Naast een rijke historie en cultuur heeft Riebeek-Kasteel ook voor culinaire liefhebbers veel te bieden. Het stadje herbergt tal van restaurants, leuke koffietentjes, lokale brouwerijen  en wijnboerderijen waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en bekroonde wijnen. Proef verse, seizoensgebonden producten van de lokale boerderijen, of geniet van een authentieke Zuid-Afrikaanse braai.

zuid-afrika-riebeek-kasteel-restaurants

Enkele aanbevolen restaurants en café’s om te bezoeken zijn The Barn, waar je seizoensgebonden en lokaal geproduceerde gerechten worden geserveerd in een rustieke setting. Brasserie Bouchon Rouge serveert klassieke Franse gerechten met een moderne twist en bij Aardvark Eats geniet je van de lekkerste gerechten die boven het ‘open vuur’ worden bereid.

Ben je een koffieliefhebber, breng dan zeker een bezoek aan Beans About coffee. Hier wordt hoogwaardige, lokaal gebrande koffie geserveerd. Een perfecte plek voor een ontspannen ontbijt of lichte lunch.

  • Leer meer over de historie

Riebeek-Kasteel is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jan van Riebeeck. Bezoekers kunnen het rijke verleden van het dorp verkennen in het Riebeek Valley Museum, dat de lokale agrarische en culturele geschiedenis tentoonstelt. Een ander historisch hoogtepunt is het geboortehuis van Jan Smuts in Bovenvallei, nu een museum dat inzicht biedt in het leven van deze belangrijke Zuid-Afrikaanse staatsman.

Overnachten in Riebeek Kasteel

Kokohuis

Verborgen op een tweehonderd jaar oude boerderij, ligt het serene boetiekhotel Kokos Huis. De eigenaresse heeft het Huis met liefde ingericht met invloeden uit haar reizen door Latijns-Amerika en Europa. Het resultaat is een charmante mix van culturen die terug te zien is in de warmte en uitnodigende sfeer van de kamers. De prachtige tuinen en het verwarmd zwembad met palmbomen completeren het plaatje en zorgen voor een ultieme ontspanning. Er worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd zoals zoals wijnproeverijen, yogalessen en boerderijlunches.

Zelf Riebeek-Kasteel en de vallei bezoeken? Doe meer inspiratie op en bekijk ons aanbod rondreizen in Zuid-Afrika of vraag een reisvoorstel op maat aan. 
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
zuid-afrika-Riebeek-Kasteel-swartland-west-kaap

Riebeek-Kasteel: Charme in de Kaapse Wijnlanden

Gepubliceerd: 07/06/2024
Riebeek-Kasteel, gelegen in de idyllische Riebeek Vallei op 80 kilometer...
Lees meer
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Leewen in Zuid Afrika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Best Deal Zuid-Afrikaanse Pracht Fly Drive Zuid-Afrika
  • Kruger Park
  • Authentiek Swaziland
  • De ruige schoonheid van de Drakensbergen
Tafelberg in Kaapstad
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Highlights Zuid-Afrika en Swaziland Fly Drive Zuid-Afrika
  • Bezoek aan Kruger en Timbavati voor een ultieme safari ervaring
  • Tuinroute en wijnregio van Route 62
  • Kaapstad
Olifanten in Addo Elephant Park
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Kaapstad, Olifanten en Wijnregio Fly Drive Zuid-Afrika
  • Kaapstad met al zijn pracht
  • Overnachting in luxe Safari tenten in Game Reserve
  • Tuinroute en wijn regio van Route 62

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding