Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023

Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan één (of meer) natuurparken tijdens je rondreis door Amerika niet ontbreken. Moeder natuur is hier op haar mooist. We hebben 12 parken op een rijtje gezet, zodat je een idee krijgt van de verscheidenheid in natuurparken. En met de tips haal je het maximale uit je parkbeleving. Welke parken zet jij op je lijstje om te bezoeken?

1. Arches National Park, Utah

Mooiste Nationale Parken Amerika - Arches NP Amerika
Wonderlijke rode bogen

In Arches National Park vind je duizenden bogen van zandsteen, rode rotsen en bijzondere rotsformaties. Het lijkt alsof je op een andere planeet bent beland. De panoramische wandelingen zijn er voor wandelaars van ieder niveau. In 20 minuten loop je van Balanced Rock naar Double Arch, maar je kunt ook een langere tocht maken door de Fiery Furnace tot aan Delicate Arch. Of ga raften op de woeste Colorado Rivier, slingerend tussen de rode canyons.

2. Bryce Canyon National Park, Utah

Bryce Canyon National Park

Onvergetelijke zonsopgangen

Bryce Canyon is vernoemd naar de Schotse immigrant Ebenezer Bryce die er in 1875 met zijn familie ging wonen. Het park staat bekend om haar natuurlijk gevormde amfitheaters, canyons in de vorm van een hoefijzer en spitse rotsen die hoodoos worden genoemd. De toppen van de bergen komen tot wel 3.000 meter. De beste uitzichtpunten zijn Sunrise Point en Sunset Point, waar je kunt genieten van… de zonsopkomst en zonsondergang. Dit park is daarnaast ook geweldig om naar de sterren te kijken omdat er weinig bewoning is in de omgeving, dus weinig lichtvervuiling. Bryce Canyon én Grand Canyon bezoeken? Bekijk dan de 17-daagse rondreis Highlights of The Wild West.

3. Glacier National Park, Montana

amerika-glacier-national-park
Gletsjers en majestueuze bergtoppen

De inheemse bevolking beschrijft het gebied van Glacier National Park al eeuwenlang als 'Shining Mountains' en 'Backbone of the World'. Het park beschermt duizenden vierkante kilometers meren, bossen, bergweiden en ruige bergpieken. Het meest kenmerkend zijn de door gletsjers uitgesleten valleien en de overgebleven gletsjers uit de ijstijd van 10.000 jaar geleden. Dit schitterende nationale park staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het park is een wandelparadijs, maar je kunt er ook skiën en raften. En met een beetje geluk zie je elanden, grizzly beren, wolven of berggeiten. Met de auto kun je tussen eind juni/begin juli en half september/begin oktober de Going-to-the-Sun Road rijden. Een onvergetelijke ervaring.
Een rondreis maken naar de mooiste Canadese parken in combinatie met het Wilde Westen en het Yellowstone NP? Dat kan tijdens deze 21-daagse fly drive.

4. Grand Canyon National Park, Arizona

amerika-grand-canyon-hiken
Een natuurlijk wereldwonder

De ‘Moeder onder de nationale parken van Amerika’ en één van de bekendste nationale parken van Amerika. Deze enorme kloof is 443 kilometer lang en de breedte varieert van 16 tot 29 kilometer met een diepste punt van maar liefst 1.829 meter. Deze kloven zijn ontstaan door de Colorado rivier, die hier al 6 miljoen jaar doorheen stroomt. De Colorado rivier verdeelt Grand Canyon National Park in twee delen: de North Rim (noordelijke rand) en South Rim (zuidelijke rand).
Must sees zijn de Havasu watervallen en de North Rim. Maar kijk ook geregeld in de lucht. Wie weet zie jij boven de hoge kliffen de condors vliegen. Ook raften op de kolkende Colorado rivier is voor de echte durfallen een geweldige activiteit. Zeker weten dat je adrenalinepeil door het ’dak’ gaat.
Wil je een bezoek aan dit park écht onvergetelijk maken? Tijdens een helicoptervlucht kun je dit schitterende nationale park vanuit de lucht in al zijn grootsheid aanschouwen.

5. Yellowstone National Park, Wyoming

amerika-yellowstone-national-park-thermisch-meer
Ongerepte natuur met geisers en bizons

Met het grootste aantal natuurlijke geisers en warmwaterbronnen ter wereld is Yellowstone één van de bekendste nationale parken van Amerika. Het is ook het oudste National Park en werd in 1872 als eerste officieel benoemd tot National Park. Je vindt in het Yellowstone NP hoge bergen en kristalheldere meren, watervallen, canyons en bossen. Dit maakt het een waar paradijs voor buitenmensen. In de ongerepte natuur leven bizons, herten en heel soms spot je er een grizzly beer. Je ervaart het park het beste als je er minimaal twee dagen verblijft. Bezoek in elk geval Yellowstone Lake en Mammoth Hot Springs. Yellowstone bezoek je onder meer tijdens de rondreis Grand Tour Zuidwest Amerika en Yellowstone waarbij je na afloop maar liefst 5 nationale parken van je lijstje kunt strepen.

6. Yosemite National Park, Californië

amerika-yosemite-uitkijkpunt
Voor de beste hikes

Hoog in de Sierra Nevada ligt Yosemite National Park. Het landschap is erg afwisselend met hoge bergen, watervallen, meren, bossen én met de grootste sequoiabomen ter wereld. De mooiste bezienswaardigheden zijn: de Yosemite Falls, Glacier Points met uitzicht over de Yosemite Valley en Tioga Road.
Yosemite Valley is uitgesleten door gletsjers, die zich een weg baanden door het granieten gesteente. De hardste en meest massieve rotsblokken, zoals El Capitan en Half Dome, bleven intact. El Capitan is een populaire bestemming voor ervaren klimmers en is de grootste granieten monoliet van de wereld. Half Dome is de bekendste bezienswaardigheid in Yosemite National Park en torent bijna 1.500 meter boven de vallei uit. De beklimming van Half Dome is een populaire maar inspannende dagtocht.
Naast wandelen kun je zwemmen en raften in de Merced rivier en met een beetje geluk spot je zelfs een zwarte beer of poema. Dit fantastisch mooie gebied is verbonden aan de Tioga Road, de hoogst gelegen weg van Amerika.

7. Death Valley, Californië

Amerika-Death-Valley-Zout
Het warmste, droogste en laagstgelegen NP

De naam zegt het al, hier groeit en bloeit nauwelijks iets. Maar toch is het er prachtig. Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van Amerika. Het kan het er wel 55 graden worden. Dit park bestaat uit bergen, zandduinen, eindeloze wegen en zoutvlaktes. Als je hier bent bezoek dan zeker Dante’s view, met zicht op Badwater Basin, het laagste punt van Amerika. Deze plek is heel fotogeniek. Maar ook Zabriskie point is een geweldig uitkijkpunt op het pastelkleurige duinlandschap. En de zonsondergang is hier trouwens fenomenaal. Tenslotte zijn de roze, paars en aqua gekleurde heuvels van Artists Palette een must see. Deze zijn heel makkelijk te bereiken als je de circa 14 km lange Artists Drive rijdt.

8. Sequoia National Park, Californië

Amerika-Sequoia-national-park-auto-boomtunnel
Oog in oog met de Reuzensequoia’s

In het Sequoia National Park vind je de beroemdste bomen van Noord-Amerika: de reuzensequoia’s. Voel je nietig bij de grootste boom ter wereld: de General Sherman boom. Deze joekel is al zo’n 2500 jaar oud, is circa 83 meter hoog en heeft een omtrek van maar liefst 31 meter. En als je met de auto bent, mag je de iconische ‘tunnel log’ niet overslaan. De omgevallen sequoia is uitgezaagd waardoor je er met de auto onderdoor rijden.
Dit park heeft daarnaast enorm veel aantrekkelijke activiteiten zoals: ruim 1.000 km aan (wandel)routes, mogelijkheden voor paardrijritten en om te klimmen. Maar ook visliefhebbers en vogelspotters kunnen hier hun hart ophalen.

9. Big Bend National Park, Texas

Amerika-texas-big-bend-national-park
Eén van de meest afgelegen en minst bezochte parken

Het is dé plek voor het maken van rustige wandelingen, boottochten en het spotten van vogels. Je treft hier veel plant- en diersoorten, zowel levend als dood. Archeologen hebben hier namelijk zeefossielen en dinosaurusbotten opgegraven die meer dan 9.000 jaar oud zijn. De nachten zijn hier zwarter-dan-zwart, waardoor je bij helder weer wordt getrakteerd op de mooiste sterrenhemel ooit.

10. Great Smoky Mountains National Park, North Carolina en Tennessee

amerika-great- smokey- mountains
Eén van de oudste bergketens ter wereld

Van het minst bezochte NP, naar het verreweg, meest bezochte nationale park van Amerika. De Great Smoky Mountains maken deel uit van de Appalachian Mountains, een bergketen die zich uitstrekt over een afstand van 2.700 kilometer. Deze bergketen behoort tot een van de oudste ter wereld, met rotsformaties die ongeveer 900 miljoen jaar oud zijn. Dit park dankt zijn naam aan de mist die vaak in de vroege ochtend als een mystieke sluier over de toppen van de bergen hangt. Er leven hier enorm veel zwarte beren en verschillende hertensoorten. Wandel de Laurel Falls trail of (een stukje van) de, onder wandelaars bekende, Appalachian trail. Een panoramisch uitzicht heb je vanaf Clingsmans Dome, op 2025 meter. Het park is groot en de schoonheid ervan krijg je goed te zien als je de Newfound Gap Road rijdt.

11. Mount Rainier National Park, Washington

amerika-mount-rainier-landschap
Oerbossen en hoge bergtoppen

Het hart van dit nationale park is, de hoogste vulkaan van de Cascades (de bergketen die zich uitstrekt van het noorden van Californië tot in Canada), Mount Rainier. Deze ‘giant’ is maar liefst 4.392 meter hoog en het hele jaar door met sneeuw bedekt. Het Mount Rainier NP behoort ook tot één van de oudste nationale parken van Amerika en is makkelijk vanuit Seattle te bereiken.

Je vindt binnen het park, naast gletsjers en hoge bergtoppen, ook groene bergweides met wilde bloemen. Het is echt hét paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers.
Op weg naar Portland kun je ook nog een stop maken bij het Mount Saint Helens National Volcanic Monument, waar de beruchte vulkaan Mount Saint Helens in 1980 uitbarstte. Even ten noorden hiervan heb je een spectaculair uitzicht op de ontplofte krater. In het nabijgelegen Spirit Lake vind je nog duizenden boomstammen die in het meer terechtkwamen tijdens de uitbarsting.

12. Grand Teton, Wyoming

Amerika-grand-teton-national-park-typisch-landschap
Hoge pieken en diepe valleien

Grand Teton National Park ligt ten zuiden van het Yellowstone National Park. Het park is vernoemd naar de Grand Teton, de hoogste berg in het park, die 4.197 meter hoog is. Naast de pieken van het hooggebrgte bestaat een groot gedeelte van het park uit, de vlakke, Jackson Hole vallei.

De combinatie van bergen, valleien, meren en rivieren en de overvloedige bossen, wilde bloemen en dieren, maakt dit park erg populair. In het park vind je ook nog veel oude (vee)boerderijen van de Mormonen die het landschap extra fotogeniek maken. Als je weinig tijd hebt dan is een ‘rondje’ Grand Teton NP een aanrader. Je rijdt in 42 mile langs highlights als: Signal Mountain, Hidden Falls, Schwabacher Landing en het prachtige Jenny Lake. De uitzichtpunten onderweg zijn fenomenaal.

Praktische tips

  • Wees op tijd
    Sommige parken zijn immens populair, waardoor het heel druk kan worden. Zorg daarom dat je er ‘s ochtends vroeg bent. De meeste mensen zijn er rond 10 uur. Als jij dan al binnen bent kun je de mooiste foto’s maken, zonder al die gekleurde jassen en petten erbij. Bezoek je een groot park? Ga dan langer dan één dag. Overnacht indien mogelijk in of vlakbij het park, zodat je er ’s ochtends als eerste bij kunt zijn.

  • America The Beautiful pass
    Kleine parken rekenen meestal een paar dollar per persoon. Maar de prijs voor grote parken kan aardig oplopen. Wil je meerdere parken bezoeken? Koop dan een Nationale Parken Pas, ook wel de America; The Beautiful pass. Je koopt een pas per auto en je hebt het er meestal na drie parken al uit.

  • Neem je eigen eten en drinken mee
    Een andere manier om geld te besparen is door zelf eten en drinken mee te nemen. Sommige parken zijn van alle gemakken voorzien en weten daar ook flink wat dollars aan te verdienen. En wat is er nu leuker dan lekker picknicken op een plek met een waanzinnig uitzicht?

  • Welk seizoen
    Elk seizoen heeft zo haar charme en voordelen. Kolkende rivieren en watervallen in het voorjaar. Een explosie aan frisse kleuren van wilde bloemen in de zomer. De grootste kans om wild te spotten en te genieten van de warme kleuren van de herfst. En de winter is ook prachtig met haar dramatische luchten en landschappen, en met veel minder bezoekers.

  • Maak een keuze
    Een ‘top-12’ maken uit zo’n enorm aanbod aan parken, is niet te doen. Ook omdat de reden van een bezoek aan een nationaal park voor iedereen weer anders is. Ga je voor het wildlife? Om te wandelen? Wil je een dag vissen? Of wil je actie en zijn mountainbiken en raften jouw passies? Daarom hebben wij de keuze gemaakt in diversiteit en afwisseling.
Zelf één of meerdere van deze nationale parken bezoeken? Doe meer inspiratie op en bekijk ons aanbod rondreizen door Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding