Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De ongerepte jungle van Costa Rica

Gepubliceerd: 02/05/2022

De naam zegt het al, Costa Rica wordt omringd door schitterende kusten. De Pacific aan de ene kant en de Caribische kust aan de andere kant. De lange kustlijnen is een eeuwig zonnig paradijs, met palmbomen en ongerepte stranden. Terwijl je landinwaarts de meest uiteenlopende natuurlijke hoogtepunten tegenkomt. Je reist van vulkanen en bergen naar nevelwouden en tropische jungles. Costa Rica is dan ook de ultieme bestemming voor iedere natuurliefhebber.

Weg door de jungle van Costa Rica

De mooiste natuurparken in Costa Rica

Wat nu de mooiste natuurparken in Costa Rica zijn? Het is lastig kiezen, want alle parken zijn uniek en ongelofelijk fotogeniek. Toch hebben we een top 8 van ongerepte natuurparken in Costa Rica samengesteld, die onmisbaar zijn tijdens een rondreis Costa Rica.

1. Tortuguero National Park, het schildpaddenparadijs

Tortuguero National park ligt aan de Caribische Zee en is alleen per boot of vliegtuig te bereiken. Het bestaat voornamelijk uit kanalen door een dik moerasachtig gebied. Het wordt ook wel de ‘Amazone van Costa Rica’ genoemd. Bovendien komen hier tijdens het nestelseizoen tussen juli en oktober duizenden groene reuzenschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Een aanrader om dan een schilpaddentour te doen. Om het nestelproces niet te verstoren mag je niet zelf op pad, maar ga je met een gids op zoek naar de vele schildpadden. Een bijzondere ervaring dat je wilt meemaken tijdens je rondreis Costa Rica?

Een zeeschildpad in Tortuguero, Costa Rica

2. Rincón de la Vieja, kokende modderputten en mini-vulkanen

Rincón de la Vieja maakt deel uit van het gebergte van Guanacaste dat als een ruggengraat in deze provincie ligt. De Rincón de la Vieja is een actieve vulkaan met verschillende kraters. Rondom de vulkaan en met name in het nationale park zijn allerlei vulkanische activiteiten te zien, zoals kokende modderputten en mini-vulkaantjes. Hierdoor en vanwege de bijzondere omringende natuur is het een geliefd gebied.

In het nationaal park Rincón de la Vieja kun je de bijna 5 kilometer lange Las Pailas-trail lopen. In dit traject kom je door 7 verschillende klimaatzones. Van droog tropisch bos tot tropisch woud. Door deze verscheidenheid zie je er vaak neusberen, apen, de grote bekende blauwe 'Morpho' vlinders, zwarte leguanen en meerdere vogelsoorten.

De Rincon de la Vieja vulkaan in Costa Rica

3. Monteverde, dichte nevelwouden en de quetzal

Monteverde omvat het grootste stuk nevelwoud in Midden-Amerika. De feeërieke sfeer van het woud en het grote contrast in natuur met de rest van het land, zorgen er voor dat jaarlijks duizenden natuurliefhebbers het reservaat bezoeken. In dit type woud leven dieren die verder vrijwel nergens anders te bewonderen zijn zoals de bijzondere Quetzal, de heilige vogel van de Maya´s. Je kunt in Monteverde spectaculaire canopy-tochten maken als je op zoek bent naar avontuur. Nieuwsgierig?

Bekijk hier onze canopy-tour in Monteverde.

Een hangbrug in Monteverde, Costa Rica

4. Arenal National Park, hangbruggen en hotsprings

Arenal is de iconische vulkaan van Costa Rica. Deze vulkaan barstte totaal onverwacht en voor de eerste keer sinds mensheugenis uit in 1968.  Hij is elke dag actief gebleven waarbij tot het jaar 2013 lava en rotsen werden uitgespuwd. Dit spektakel trok ieder jaar duizenden nieuwsgierigen naar dit gebied dat zich zo langzaam ontwikkelde tot een belangrijke toeristische bestemming. Op dit moment vertoont de vulkaan weinig activiteit. Toch is het gebied enorm attractief door de bijzondere natuur met groene regenwouden, oude lavastromen, het Arenal-meer en de hot springs die verwarmd worden door de aderen van de vulkaan.

De allermooiste hangbruggen van Costa Rica vind je bij Mistico in de regio van Arenal. Er zijn paden aangelegd die de bruggen met elkaar verbinden. Wandel door de toppen van het regenwoud en laat je betoveren door de tropische omgeving. Zeker in de ochtend als er nog nevel boven het regenwoud hangt, is het er mysterieus.

Arenal Observatory Lodge, Costa Rica

Leuke tip: Overnacht in het Arenal Observatory Lodge & Spa.  Deze eco-lodge is prachtig gelegen tussen de enorme Arenal-vulkaan en het diepblauwe Arenal-meer. Geen enkel ander hotel ligt zo dicht bij de beroemde vulkaan en het mooie meer.

5. Manuel Antonio National Park, ziplinen

Het nationale park van Manuel Antonio is goed toegankelijk en herbergt Costa Rica’s mooiste witte zandstrand. Je vindt hier vele dieren, zoals de kapucijnaap, doodshoofdaap, luiaard en toekans.

De warme wateren van de Pacific nodigen uit om lekker te zwemmen. Er zijn vele uitstekende en gezellige restaurants te vinden. Verder kun je hier de zee op met een catamaran om dolfijnen en walvissen te ´spotten´. Ook kan er goed geraft worden in de omgeving. Of ga kajakken in de mangrovebossen van Isla Damas. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in Manuel Antonio en omgeving.

Landtong bij Manuel Antonio, Costa Rica

6. Cahuita National Park, snorkel in de kleurrijke onderwaterwereld

In het plaatsje Cahuita hangt een Caribische vibe. Een groot aantal bewoners zijn van Jamaicaanse afkomst en wees dan ook niet verast door de vele sfeervolle reggae-cafétjes met een laid-back atmosfeer. Het Cahuita National Park aan de Caribische kust is een van de kleinste nationale parken van het land, maar het beschermt het grootste koraalrif van Costa Rica. Om het koraalrif te beschermen, is het in Cahuita National Park alleen mogelijk om te snorkelen onder begeleiding van een gids. Je zwemt tussen het koraal, de schildpadden, vele gekleurde tropische vissen en mantaroggen. Aan de kust van Cahuita National Park ligt ook een oud scheepswrak waar je naartoe kunt snorkelen. De stranden van Cahuita hebben een hoog bounty-gehalte.

Het strand van Cahuita, Costa Rica

7. National Park Marino Ballena, walvissen en dolfijnen

Misschien minder bekend, maar ook zeker de moeite waard is het National Park Marino Ballena. In dit nationale park is een bijzondere natuurverschijning te zien. Bij eb kun je namelijk een zandbank waarnemen in de vorm van een walvisstaart. Het toeval wil dat je van juli t/m oktober en van half december tot eind februari hier ook heel goed walvissen kunt spotten. Naast de bultrugwalvissen die je spectaculair uit het water kunt zien springen, heb je ook kans om dolfijnen te zien.

Een walvisstaart in Costa Rica

8. Corcovado National Park, uniek en ongerept

Corcovado ligt in het zuiden op het schiereiland Osa en is één van Costa Rica’s meest geïsoleerde natuurreservaten. Dit unieke stukje tropisch regenwoud herbergt ecosystemen die nergens anders ter wereld voorkomen. Om deze reden kom je hier unieke diersoorten tegen in hun natuurlijke habitat, zoals de poema, de tapir en de rode ara. Een bezoek aan Corcovado National Park is voor ons de ultieme jungle-ervaring!

Het junglestrand van Corcovado, Costa Rica

Heb je na het lezen van deze jungletips zin gekregen om naar Costa Rica te gaan? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Costa Rica of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Arenal in Costa Rica
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 13
Best Deal Costa Rica Nevelwouden en Vulkanen Fly Drive Costa Rica
  • Jungle en vulkanen
  • 1 Groot dieren paradijs
  • De tropische stranden van Samara aan de Pacific
Waterval in de jungle in Costa Rica
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Highlights Puur Costa Rica Fly Drive Costa Rica
  • De jungle van Tortuguero National Park
  • Vulkanen en nevelwouden bij Arenal en Monteverde
  • Strand, dolfijnen en snorkelen bij Manuel Antonio aan de Pacific
Hiken in de jungle van Costa Rica
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Highlights Puur Costa Rica Superior Fly Drive Costa Rica
  • De jungle van Tortuguero National Park
  • Vulkanen en nevelwouden bij Arenal en Monteverde
  • Strand, dolfijnen en snorkelen bij Manuel Antonio aan de Pacific

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding