Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.00 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

48 uur in Singapore; wat te doen?

Gepubliceerd: 10/05/2023

Singapore ligt in het hart van Zuidoost-Azië en staat al jaren bekend als de ‘Garden City’. De stadstaat is altijd al behoorlijk vooruitstrevend geweest op zakelijk gebied en modernisering. Het heeft daardoor een vertrouwde, westerse sfeer. Maar nooit zijn de natuur, een gezonde en prettige woonomgeving voor de inwoners van het land, de overblijfselen uit de Engelse koloniale tijd en een aantrekkelijk stadsbeeld uit het oog verloren. Dit maakt Singapore tot een geweldige bestemming voor een stopover in Azië. Heel overzichtelijk en alles binnen handbereik. Wij vertellen je graag over de leukste plekjes die je niet mag missen als je 48 uur de tijd hebt om Singapore te ontdekken.

Singapore-Kampong-Glam-straatzicht-Masjid-Sultan-moskee

Architectonische hoogstandjes van Marina Bay

Enkele jaren geleden is de skyline van Singapore drastisch gewijzigd met de komst van de Singapore Flyer en het wereldberoemde Marina Bay Sands Hotel. In Marina Bay barst het van de architectonische hoogstandjes. Wandel langs het water om de bekende en bijzondere gebouwen te bewonderen. Voor de lekkere trek vind je stalletjes met snacks en koele drankjes en er zijn uiteraard ook winkelcentra langs de route waar je even naar binnen kunt gaan om te shoppen én om af te koelen.

Singapore-skyline-met-Marina-Bay-Sands-Gardens-by-the-Bay-en-Singapore-Flyer

Gardens by the Bay

Hoewel het iconische zwembad van het Marina Bay Sands Hotel alleen toegankelijk is voor gasten, kun je wel een bezoek brengen aan het observatiedek. Zo kun je toch genieten van het fantastische uitzicht over de stad, de haven en het prachtige Gardens by the Bay met de spectaculaire Super Trees. Deze gigantische bomen symboliseren het ‘groene’ Singapore; de moderne, schone, natuurlijke metropool. Ze zijn zowel overdag als ’s avonds de moeite waard om te bekijken. Reis je met jonge kinderen, dan is een bezoek goed te combineren met het geweldige waterpark dat in de tuinen is gelegen.

Singapore-Gardens-by-the-Bay-superbomen

Cultuursnuiven langs de waterkant

Vanuit Marina Bay kun je in de voetsporen treden van de eerste immigranten. Aan de overkant van het water, tegenover het Marina Bay Sands Hotel, begint de Singapore River. Op de hoek word je eerst verwelkomd door de Merlion, de officiële mascotte van Singapore. Dit mythische dier heeft de kop van een leeuw en het lijf van een vis. Het eerste deel van de skyline achter de Merlion bestaat uit, gebouwen uit de Engels koloniale tijd, statige gebouwen waarvan sommige nu dienstdoen als luxe hotels.

Singapore-Merlion

Skyline van Singapore

Singapore is een bonte mengeling van Aziatische nationaliteiten en biedt daardoor een smeltkroes van kleurrijke wijken. Langs de Singapore River staan de opvallend gekleurde Chinese pakhuizen. De Boat Quay biedt een sfeervolle selectie aan kleine restaurantjes en barretjes langs het water, de perfecte plek om lekker te nippen van een koud Tiger biertje.

De volgende stop is aan de overkant van de rivier. Daar staat het standbeeld van Sir Stamford Raffles. Deze tussenstop doet het altijd goed als fotostop. De skyline van Singapore ziet er vanaf hier heel anders uit. Vervolgens loop je langs het Asian Civilisations Museum en de Singapore Cricket Club naar het imposante Raffles Hotel. Hier bestel je de beroemde Singapore Sling in de Long Bar. Hier vlakbij vind je CHIJMES. Een 19e-eeuws klooster met verschillende restaurants.

Singapore-Raffles-Hotel-koloniaal-landmark

Shop ‘till you drop!

Waar je ook heen gaat in Singapore, er zijn overal mogelijkheden om te winkelen. Het is maar net waar je naar op zoek bent! Van oudsher zijn de meeste winkelcentra gelegen bij Orchard Road, in het hart van de stad. Voor een soepele route, aansluitend op de eerste dag in Singapore, nemen we het Fort Canning Park als startpunt. Daarvandaan loop je via het Istana Park zo Orchard Road op. Dit moderne winkelwalhalla wordt omringd door koffietentjes, hotels en restaurants. Liever iets exotischer? Vanuit Fort Canning Park kun je ook eerst richting het kleurrijke Little India, met de geuren, smaken en allerhande souvenirs uit een heel ander deel van Azië.

singapore-little-india-street

Hip & happening

Is winkelen niet echt jouw ding, dan is Sentosa dat misschien wel. Singapore’s eigen vakantie-eiland is met een landbrug verbonden aan het vasteland en net als alle andere bestemmingen in de stad eenvoudig te bereiken met de MRT (metro). Hier vind je verschillende attractieparken, een gigantisch aquarium en een geweldige speeltuin met hangbruggen tussen de boomtoppen. Er zijn hier ook stranden te bezoeken. Weliswaar handmatig aangelegd, maar dat maakt ze zeker niet minder aantrekkelijk. En er zijn talloze watersporten te beoefenen.

Singapore-Sentosa-Island-Palawan-strand

Van al deze actie heb je aan het eind van de dag vast trek gekregen! Als afsluiter van de tweede dag is de beroemde ‘food court’, Lau Pa Sat in Chinatown, een echte aanrader. Een heerlijke plek voor seafood of op houtskool bereide saté. Tenslotte lonkt de levendige uitgaanswijk Clarke Quay met leuke barretjes en uitgaansgelegenheden. Ook hier zijn alle culinaire mogelijkheden vertegenwoordigd, van tapas tot Indiaas en de overheerlijke lokale Chili Crab.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar Singapore?

Neem een kijkje bij onze reizen naar Singapore. Perfect te combineren met Bali en Maleisië.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Singapore
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Bruisend Singapore en Indonesische pareltjes Individuele rondreis Singapore
  • Smeltkroes van traditioneel en modern in Singapore
  • Islandhoppen in Indonesië: Bintan, Batam, Bangka en Belitung
  • Geniet van hagelwitte stranden, blauwe zee en onderwater paradijs
Familie op het strand in Langkawi Maleisië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Kids Experience door Azië Familiereis Maleisië, Singapore en Indonesië
  • Reis met leuke kinderactiviteiten door West-Maleisië
  • Verblijf in super kindvriendelijk Singapore
  • Heerlijk strand op Indonesisch eiland Bintan
Gardens by the bay in Singapore
  • Tour
  • Aantal dagen: 1
Wandelen in Gardens by the Bay Dagexcursie | Singapore
  • Eindeloze wandelroutes
  • Duizenden planten van over de hele wereld
  • Singapore superbomen

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding