Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De 7 natuurwonderen van Argentinië

Gepubliceerd: 21/03/2022

Argentinië is een bestemming voor de echte natuurliefhebber. Je kunt je geluk niet op, van uitgestrekte savannes tot regenwouden en van rode canyons reis je naar het ruige Patagonië. Argentinië telt dan ook meer dan 30 natuurparken die je te voet, te paard, met de auto of de fiets kunt ontdekken. We zijn benieuwd welke regio’s jij graag wilt zien tijdens een rondreis door Argentinië.

Wat voor natuur is er te zien in Argentinië?

Elk deel van Argentinië heeft zijn eigen natuurschoon, maar de omgeving blijft telkens weer adembenemend. Of je nu wandelt tussen de groene wijnranken of wildlife spot. Cafayete en Mendoza zijn bekende plaatsen die bekend staan vanwege de Argentijnse wijn die daar gemaakt wordt. Cafayete is zelfs de hoogste wijnbouwregio ter wereld! Een aanrader om een dagje op pad te gaan en een kijkje te nemen bij een bodega. Je ziet niet alleen het proces hoe de wijn gerijpt wordt, maar je kunt er ook heerlijk lunchen en uiteraard is er genoeg wijn om te proeven. Daarna kun je gaan luieren in de natuurlijke heetwaterbronnen in de regio.

De groene wijnranken van Mendoza, Argentinie

Ook toen wij een walvisexcursie maakten in Peninsula Valdes keken we weer onze ogen uit. Je moet een beetje geluk hebben, maar wij zagen meerdere walvissen rondzwemmen in de diepe zee. En bij thuiskomst in Peninsula Valdes stopten we nog even bij het strand om een aantal mooie foto’s met de pinguïns te maken. Een geslaagde dag die je niet snel vergeet.

De allermooiste natuurplekken van Argentinië

1. Iguazu watervallen

Op nummer 1 staat voor ons de immense Iguazu-watervallen. De watervallen zijn gelegen in zowel Argentinië en Brazilië. Aan de Argentijnse kant kun je er 275 bewonderen. Het is een overweldigend natuurspektakel, want de watervallen liggen in de tropische jungle. Via de aangelegde houten looppaden, die ook deels door de jungle voeren, kom je uit bij platforms waar je het beste zicht hebt op de waterval. Met hard gekletter komt het water naar beneden. Er is zelfs een deel waar je tussen de watervallen in staat. Dé plek waar je verwelkomt wordt met een koude douche. Zorg dus dat je een poncho meeneemt om niet helemaal doorweekt te worden.

De echte dare devils gaan het water op en laten zich helemaal natregenen door het water dat naar beneden komt. Dit kan tijdens een boottocht of een raftexcursie. Maar om je bezoek aan dit natuurspektakel helemaal nooit meer te vergeten, is een helikoptervlucht over de watervallen een must!

De watervallen van Iguazu, Argentinie

2. De rode canyons van Salta

Ook cultuurliefhebbers zullen deze regio van Argentinië waarderen. In Salta vind je nog Spaanse invloeden terug in de gebouwen. Een heerlijke plek om een aantal nachten te blijven.

Voor de rode canyons moet je iets verder richting het noorden rijden. Maak er een leuke dagtocht van, neem een picknick mee en lunch met uitzicht op de canyons. Begin in het dorpje Purmamarca. Dwaal even door het stadje om een kleurrijk souvenir te kopen voor thuis en reis dan door naar de Cerro Siete Colores, de regenboog-berg van Argentinië. Met de zon die op de bergen weerkaatst, komt er een prachtig kleurenspektakel tevoorschijn.

Rijd via Tilcara, waar je je in een western film waant, door naar Quebrada de Humahuaca. Deze plek staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De Humahuaca-vallei wordt omringd door groene cactussen en staat bekend om de Serrania de Hornocal. Een bergketen met meer dan 10 verschillende kleuren, van dieprode tot knalgele. De ideale plek om je meegenomen picknicklunch te nuttigen.

Net onder Salta ligt Los Cardones National Park. Bekend vanwege het cactus landschap. Sla dit park zeker niet over tijdens je rondje Salta.

De omgeving van Cafayata, Argentinie

3. De zoutvlakte van Argentinië, Salinas Grandes

Nee, we vergissen ons niet. De allerbekendste zoutvlaktes (Salar de Uyuni) zijn natuurlijk in Bolivia te vinden. Maar op een uurtje rijden van de rode canyons sta je op de zoutvlakte van Argentinië, Salinas Grandes. Het is heel indrukwekkend om over het zout te wandelen. Tijdens het wandelen hoor je, net als wanneer je over sneeuw loopt, het zout licht kraken. Even voelt het alsof je aan het einde van de wereld bent als je voor je kijkt en kilometers verderop nog steeds niks anders dan zout ziet liggen. Neem wat leuke attributen mee en maak een geweldige foto als souvenir!

De Salinas Grandes zoutvlakte in Argentinië

4. Zet stappen op de maan in Ischigualasto

In het provinciale park van Ischigualasto vind je de Argentijnse Maanvallei. Je wandelt tussen rotsformaties door het woestijngebied. De vallei wordt afgewisseld met verschillende kleuren, van groen tot oranjerood. Het park is een belangrijke vindplaats van dinosaurusfossielen. Deze imposante dieren leefden hier vroeger en de fossielen kunnen in het naastgelegen museum bekeken worden.

Grenzend aan Ischigualasto vind je de plaats Talampaya. Een rode canyon die toch weer totaal anders is dan die in de regio van Salta. Ook hier wandel je langs de donkerrode hoge rotswanden. De Talampaya-kloof kent steile rotswanden tot wel 145 meter hoog.

In Talampaya kun je ook een aantal rotstekeningen bewonderen waardoor je even terug in de tijd gaat. Maar geniet hier vooral van de omgeving, de thuisbasis van guanaco’s, vossen en condors.

Valley of the Moon, Ischigualasto, Argentinie

5. De pampas van Argentinië

In Centraal-Argentinië vind je uitgestrekte grasvlaktes, de pampas. Op de groene weides kun je de Zuid-Amerikaanse lamasoort, de guanaco, spotten. De pampas lenen zich voor een georganiseerde paardrijtocht. In een klein groepje leidt de gids je langs de mooiste plekjes.

Als je je rondreis Argentinië in Noord of Centraal-Argentinië bent begonnen, is het leuk om de steppe vlakbij de plaats El Chaltén te bezoeken. Vanaf hier heb je zicht op de eerste bergen van Argentinië en waan je je weer in een ander landschap.

Na een paardrijtocht of mooie wandeling is het tijd om lekker te gaan eten. Een aanrader om in deze regio een traditionele steak te proeven met een glaasje rode wijn. Beide zijn ontstaan in dit gedeelte van Argentinië.

Guanaco's op de pampas van Argentinie

6. Los Glaciares National Park, Perito Moreno-gletsjer

In het ruige Patagonië is veel natuurschoon te vinden. De mooiste plekken hebben wij in een ander blog voor je op een rij gezet, maar Los Glaciares National Park waar de Perito Moreno-gletsjer straalt mag wat extra aandacht krijgen. Ondanks dat het de bekendste gletsjer van Argentinië is, is het niet de grootste. Wel een die je gezien moet hebben! De gletsjer brokkelt langzaam af en dat hoor je goed. Als je vanaf het platform op de gletsjer kijkt, kun je het ijs al in het water horen vallen. Erg indrukwekkend om te horen en te zien.

Als je ooit al een gletsjerwandeling hebt willen maken, is de Perito Moreno-gletsjer de beste plek. Met speciale ijsschoenen en gids loop je een stuk over het felblauwe ijs. Bij elke stap die je zet hoor je het ijs kraken. Eén voor op de bucketlist.

Lees in ons blog over Patagonië meer over de mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Argentinië

De prachtige Perito Moreno gletsjer in Argentinië

7. Peninsula Valdes

Ook de rijke dierenwereld van Argentinië mag in ons lijstje van natuurwonderen. Peninsula Valdes is een schiereiland in het zuidwesten van Argentinië waar vele vogels, pinguïns, zeeleeuwen, robben en walvissen leven. De beste plek om Valdes te ontdekken is Puerto Piramides. De kust van Peninsula Valdes is ruig met hoge kliffen, waardoor het de perfecte plek is voor veel dieren om hier op het zandstrand te vertoeven.

Walvissen komen niet het hele jaar voor in het uiterste zuiden. De beste reisperiode om ze te zien, is van juni t/m december. Ga het water op en ga op zoek naar deze bijzondere dieren.

Liever de voeten droog houden? Rijd in een klein uur naar Mirador Loberia waar zeehonden leven. Of ga naar het strand waar de vele pinguïns wonen. Je kunt hier in alle rust tussen de dieren heen wandelen. Een selfie met een pinguïn is een mooi aandenken aan deze reis!

Honderden zeehonden op het schiereiland Peninsula Valdes, Argentinie

8. Vuurland

Eigenlijk hebben we aan 7 natuurwonderen niet genoeg en is er nog één die niet mag ontbreken: Vuurland. Het is ’s werelds zuidelijkste natuurpark en het leukste is om dit park te bezoeken vanuit Ushuaia. Hier stap je op een boemeltreintje (El Tren del fin del Mundo) die je brengt naar het nationale park. Als je het park inloopt, sta je in de pure wildernis. Een gebied waar zoogdieren als de guanaco, vos, muskusrat en vele vogelsoorten leven. Wandel door Tierra del Fuego National Park en ontdek de kleine baaitjes, ruige bossen en gletsjers.

Tierra del Fuego National Park, Argentinie

Ook de prachtige natuurwonderen bezoeken? We horen graag welke plekken je graag wilt bezoeken. Bekijk ons aanbod rondreizen naar Argentinië of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Fitz Roy, Los Glaciares National Park in Argentinië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Highlights Vuurland en Gletsjers van Patagonië Fly Drive Argentinië
  • Bezoek aan Buenos Aires
  • Cruise langs de ijsschotsen van Los Glaciares Nationaal Park
  • Ushuaia; het einde van de wereld en de poort naar Antarctica
Bariloche in Argentinië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 21
Grand Tour Argentinië Fly Drive Argentinië
  • De hoofdstad Buenos Aires
  • Bariloche, in het hart van het merengebied van Patagonië
  • Zoutvlaktes van Las Salinas Grandes
Salta in Argentinië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Best Deal Gauchos en koloniale steden in de Andes Fly Drive Argentinië
  • Ontdek de geschiedenis en cultuur van levendig Buenos Aires
  • Fietsen door de hoogst gelegen wijngaarden in Cafayate
  • Maak een trekking door de adembenemende Devil's Gorge

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding